Το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε αύξηση της τιμής του ψωμιού εξετάζουν οι αρτοποιοί της Θεσσαλονίκης, θεωρώντας, όπως λένε, δυσβάσταχτο πλέον το κόστος παραγωγής μετά την τρίτη κατά σειρά αύξηση του ΦΠΑ. Μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο των διαπραγματεύσεων με τους προμηθευτές τους.
Ο πρόεδρος των αρτοποιών, πάντως, εκτιμά πως μπορεί να αποφευχθεί η αύξηση αλλά εάν ισχύσει δεν θα ξεπερνά τα 5 λεπτά του ευρώ.