Την έντονη αντίδραση των κτηνοτρόφων του νομού Χανίων προκάλεσε η απόφαση να κλείσει από σήμερα το δημοτικό σφαγείο, γιατί δεν πληροί τους κανόνες ασφάλειας και δημόσιας υγείας.

Ο σύλλογος κτηνοτρόφων του νομού θα συνεδριάσει εκτάκτως την ερχόμενη Δευτέρα, προκειμένου να καθορίσει τον τρόπο αντίδρασης του κλάδου. Όπως αναφέρει μάλιστα ο πρόεδρος των κτηνοτρόφων του νομού Γιώργος Βενετάκης, το κλείσιμο των δημοτικών σφαγείων θα επιβαρύνει ακόμα περισσότερο τους επαγγελματίες σε μια δύσκολη για τον κλάδο περίοδο, αλλά και τους καταναλωτές, οι οποίοι θα επωμισθούν το οικονομικό βάρος που θα προκύψει, καθώς -πλέον- αυξάνεται το κόστος σφαγής για τα ζώα, που θα οδηγούνται στα σφαγεία του Φρε της Κανδάνου και των Σφακίων.

Η απόφαση να μπει «λουκέτο» στο δημοτικό σφαγείο Χανίων λήφθηκε χθες, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών, με τη συμμετοχή του αντιπεριφερειάρχη Απόστολου Βουλγαράκη και του δημάρχου Χανίων Μανώλη Σκουλάκη.

Είχε προηγηθεί η απόφαση της υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μιλένας Αποστολάκη να παραπέμψει στον εισαγγελέα τέσσερα δημοτικά σφαγεία -μεταξύ των οποίων και αυτό των Χανίων- επειδή, παρά τις εντολές που έχει δώσει, αλλά και τις προειδοποιήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δεν εφαρμόζουν τη νομοθεσία και τους κανόνες ασφάλειας και δημόσιας υγείας.