Υλικά
- 1 κ. σ. ελαιόλαδο
- 20 γρ. βούτυρο
- 4 μικρά φιλέτα στήθη κοτόπουλου
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 80 γρ. λιαστές ντομάτες, κομμένες σε φέτες
- 1/3 φλ. τσαγιού λευκό κρασί
- 1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
- 1/2 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
- 60 γρ. σπανάκι baby
- 1 φλ. τσαγιού φύλλα φρέσκου βασιλικού
Εκτέλεση
- Ζεστάνετε το λάδι και το βούτυρο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά μέχρι να αφρίσει το βούτυρο.
- Αλατοπιπερώστε το κοτόπουλο και προσθέστε το στο τηγάνι. Μειώστε τη θερμότητα σε μέτρια προς υψηλή, μαγειρέψτε το κοτόπουλο για 5 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ψηθεί και μεταφέρετε σε ένα πιάτο. Σκεπάστε με αλουμινόχαρτο για να διατηρηθεί ζεστό.
- Τοποθετήστε το σκόρδο στο τηγάνι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, για 1 λεπτό.
- Προσθέστε τις ντομάτες και το κρασί και μαγειρέψτε για 1 λεπτό ακόμη. Ρίξτε την κρέμα και το ζωμό, βάλτε το κοτόπουλο στο σκεύος και σιγοβράστε για 5 λεπτά ή μέχρι να μειωθούν τα υγρά.
- Προσθέστε το σπανάκι και μαγειρέψτε μέχρι να μαραθεί. Αλατοπιπερώστε και πασπαλίστε με τα φύλλα βασιλικού.