Υλικά

  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 20 γρ. βούτυρο
  • 4 μικρά φιλέτα στήθη κοτόπουλου
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 80 γρ. λιαστές ντομάτες, κομμένες σε φέτες
  • 1/3 φλ. τσαγιού λευκό κρασί
  • 1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 1/2 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
  • 60 γρ. σπανάκι baby
  • 1 φλ. τσαγιού φύλλα φρέσκου βασιλικού

Εκτέλεση

  1. Ζεστάνετε το λάδι και το βούτυρο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά μέχρι να αφρίσει το βούτυρο.
  2. Αλατοπιπερώστε το κοτόπουλο και προσθέστε το στο τηγάνι. Μειώστε τη θερμότητα σε μέτρια προς υψηλή, μαγειρέψτε το κοτόπουλο για 5 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ψηθεί και μεταφέρετε σε ένα πιάτο. Σκεπάστε με αλουμινόχαρτο για να διατηρηθεί ζεστό.
  3. Τοποθετήστε το σκόρδο στο τηγάνι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, για 1 λεπτό.
  4. Προσθέστε τις ντομάτες και το κρασί και μαγειρέψτε για 1 λεπτό ακόμη. Ρίξτε την κρέμα και το ζωμό, βάλτε το κοτόπουλο στο σκεύος και σιγοβράστε για 5 λεπτά ή μέχρι να μειωθούν τα υγρά.
  5. Προσθέστε το σπανάκι και μαγειρέψτε μέχρι να μαραθεί. Αλατοπιπερώστε και πασπαλίστε με τα φύλλα βασιλικού.