Υλικά
- 750 γραμμάρια κιμάς κοτόπουλου
- 1 κολοκύθι τριμμένο από το χοντρό μέρος του τρίφτη
- ½ κουταλάκι του γλυκού κάρι σε σκόνη
- 1 πιπεριά Φλωρίνης
- 1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
- 1 αβγό
- ½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο σε σκόνη
- 2-3 σκελίδες σκόρδου πολτοποιημένες
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- λίγο αλεύρι από το οποίο θα περάσουμε τις μπουκιές κοτόπουλου
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Ζητάτε από το χασάπη να σας κόψει κιμά από φιλέτο στήθος κοτόπουλου, ώστε το κοτόπουλο να μην έχει πέτσες και να τον περάσει μια φορά από τη μηχανή του κιμά, συγκεκριμένα από το χοντρό κόσκινο.
- Όταν ξεκινήσετε να μαγειρεύετε θα πρέπει πρώτα να καθαρίσετε τα λαχανικά.
- Πλένετε την πιπεριά, αφαιρείτε το κοτσάνι και τους σπόρους και στη συνέχεια την κόβετε σε ψιλά μικρά κομμάτια.
- Καθαρίζετε το κολοκύθι και τον κόβετε στον τρίφτη από το χοντρό μέρος. Βάζετε σε ένα μπολ τον κιμά κοτόπουλου μαζί με την πιπεριά και το τριμμένο κολοκύθι.
- Πολτοποιείτε στο μούλτι το σκόρδο, καθαρίζετε το κρεμμύδι και το τρίβετε στον τρίφτη. Προσθέτετε στο μπολ με τον κιμά το τριμμένο κρεμμύδι, το σκόρδο και τα ψιλοκομμένα φύλλα μαϊντανού.
- Ρίχνετε μέσα στο μπολ το αβγό, ½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο σε σκόνη, ½ κουταλάκι του γλυκού κάρι, 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνετε.
- Ζυμώνετε πολύ καλά όλα τα υλικά για 7-8 λεπτά ώστε να αναμειχθούν καλά. Στη συνέχεια βάζετε το μείγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά για να γίνει σφιχτό.
- Μετά το χρόνο αυτό, το βγάζετε από το ψυγείο και αρχίζετε να πλάθετε τον κιμά σχηματίζοντας μικρά κεφτεδάκια. Ενώ πλάθετε βρέχετε με νερό τα χέρια σας για να μην κολλάει ο κιμάς.
- Μόλις φτιάξετε τα κεφτεδάκια, με αυτά τα υλικά θα σας βγουν 20-25, βάζετε λίγο αλεύρι σε ένα πιάτο και τα αλευρώνετε. Τα τινάζετε για να φύγει το περιττό αλεύρι.
- Πλάθετε μικρά κεφταδάκια και τα τηγανίζετε σε καυτό λάδι, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.