Υλικά
- 1/2 κιλό χοχλιούς χοντρούς
- 1 ποτήρι ελαιόλαδο
- 1/2 ποτήρι ξύδι
- 1 κουταλιά δενδρολίβανο
- αλάτι
Εκτέλεση
- Ρίχνουμε τους χοχλιούς σε μία λεκάνη με νερό και τους αφήνουμε μέσα μέχρι να βγάλουν έξω τα κεφάλια τους, τους ξεχωρίζουμε εάν έχουν κολλήσει μεταξύ τους.
- Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό μέχρι τη μέση και μόλις βράσει τους ρίχνουμε μέσα και τους αφήνουμε για 10 λεπτά.
- Κατόπιν, πετάμε το νερό και τους καθαρίζουμε καλά.
- Πετάμε όσους δεν έχουν βγάλει το κεφάλι τους έξω και ξεπλένουμε πολύ καλά με κρύο νερό και τους ξαναβράζουμε για 30 λεπτά με λίγο αλάτι.
- Βάζουμε το λάδι σ’ ένα τηγάνι να ζεσταθεί και τους ρίχνουμε μέσα αφού τους σουρώσουμε.
- Ρίχνουμε το ξύδι και το δεντρολίβανο με λίγο αλάτι και σε σιγανή φωτιά τους αφήνουμε να ψηθούν.
- Σταδιακά τους ανακατεύουμε. Οι χοχλιοί είναι έτοιμοι να σερβιριστούν σε βαθιά πιατέλα με όλη τους την σάλτσα.