Δεν είναι τυχαίο που αποτελεί την νούμερο 1 επιλογή σε κάθε κρεατοφαγική δίαιτα. Το κοτόπουλο μας προσφέρει έως και το 70% της ημερήσιας ποσότητας πρωτεΐνης που χρειάζεται ο οργανισμός, με λίγα λιπαρά. Το πιο άλιπο μέρος του είναι το στήθος, το οποίο περιέχει τα μισά λιπαρά σε σύγκριση με μια χοιρινή μπριζόλα ακόμα και όταν αυτή είναι καθαρισμένη από το λίπος της. Πρόκειται για μια εξαιρετική πηγή όλων των απαραίτητων αμινοξέων που συμβάλλουν στην ανάπτυξη του μυϊκού ιστού, ενώ είναι πλούσιο και σε απορροφήσιμο σελήνιο – ένα ιχνοστοιχείο με σημαντική αντιοξειδωτική δράση. Συνιστάται ακόμη και σε άτομα με προβλήματα υγείας που πρέπει να περιορίζουν την πρόσληψη λιπαρών και τριγλυκεριδίων ή να αποφεύγουν τροφές που μεταβολίζονται δύσκολα. Τέλος, ανήκει στα πιο ασφαλή τρόφιμα, με εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά εμφάνισης αλλεργιών, δυσανεξιών ή αναφυλακτικών αντιδράσεων.

Υλικά (4 μερίδες)

  • 2 φιλέτα κοτόπουλου

Για τη μαρινάδα με το γιαούρτι

  • 3 κ.σ. γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1-2 κ.σ. γάλα
  • αλάτι, πιπέρι
  • καπνιστή πάπρικα

Για το πανάρισμα

  • 1 κούπα βρόμη αλεσμένη
  • ½ κ.γ. σκόνη σκόρδου
  • ½ κ.γ. σκόνη κρεμμυδιού
  • ½ κ.γ. πάπρικα
  • ¼ κ.γ. κουρκουμά

Εκτέλεση

  • Βήμα 1: Κόβουμε εγκάρσια τα φιλέτα κοτόπουλου ώστε να προκύψουν 4 λεπτά κομμάτια.
  • Βήμα 2: Σε ένα βαθύ πιάτο, ανακατεύουμε τα υλικά για τη μαρινάδα.
  • Βήμα 3: Σε ένα μεγάλο και ρηχό πιάτο, ανακατεύουμε τα υλικά για το πανάρισμα.
  • Βήμα 4: Βουτάμε τα φιλέτα πρώτα στο μείγμα της μαρινάδας και έπειτα τα πανάρουμε, προτού τα τοποθετήσουμε σε ένα ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
  • Βήμα 5: Όταν ολοκληρώσουμε τη διαδικασία, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C στις αντιστάσεις, για 30 λεπτά. Μετά τα πρώτα 15 λεπτά ψησίματος, γυρίζουμε τα σνίτσελ από την άλλη πλευρά ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα.

Διατροφική αξία ανά μερίδα

  • Ενέργεια: 278 kcal
  • Υδατάνθρακες: 28 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 40,6 γρ.
  • Λιπαρά: 6,5 γρ.
  • Κορεσμένα λιπαρά: 0,8 γρ.

*Η φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με AI