Σε υψηλό επίπεδο κινούνται και σήμερα τα spreads ων ελληνικών ομολόγων, καθώς παρά τις διαβεβαιώσεις για την τρίτη δόση του δανείου, ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Πολ Τόμσεν, εμφανίστηκε επιφυλακτικός για το κατά πόσο η χώρα θα μπορέσει να δανειστεί από τις αγορές τα απαιτούμενα ποσά, προκειμένου να αποπληρώσει τα δάνεια της.

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, παρά ταύτα, ανέφερε ότι η Ελλάδα μπορεί να επιστρέψει στις αγορές, χωρίς ωστόσο να προσδιορίσει το χρόνο που αυτό θα είναι εφικτό.

Επιπλέον, ανέφερε ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εξετάζει το ενδεχόμενο επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής των δανείων που θα χορηγήσει στη χώρα. Επίσης, άφησε να εννοηθεί ότι στην περίπτωση που η χώρα δεν καταφέρει ν’ αντλήσει από τις αγορές τα ποσά που απαιτούνται, ενδεχομένως ο μηχανισμός στήριξης να διαθέσει πρόσθετα δάνεια.

Έτσι, σε συνδυασμό και με την κρίση στην Ιρλανδία, αυτή την ώρα το spread του ενδεικτικού δεκαετούς ελληνικού ομολόγους διαμορφώνεται στις 938 μονάδες βάσης έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου, με την απόδοση του να αγγίζει το 11.80%.