«Κανείς δεν έχει τη δύναμη να συγκαλύψει ακόμη κι αν το ήθελε», δήλωσε ο γενικός εισαγγελέας Κύπρου Πέτρος Κληρίδης, σχετικά με τις καταγγελίες για απόσυρση χρημάτων από κυπριακές τράπεζες παραμονές της απόφασης του Eurogroup για κούρεμα.

«Αναμένω τα στοιχεία από την Κεντρική Τράπεζα. Έχει ζητηθεί από τον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας να μαζέψει όλα τα στοιχεία και να μας τα δώσει» είπε ο κ. Κληρίδης και πρόσθεσε ότι «και να θέλει κάποιος να κουκουλώσει τα πράγματα, δεν έχει αυτή τη δύναμη. Και να ήθελα δε θα μπορούσα και εγώ να το κάνω. Θα κάνουμε κάθε τι δυνατό να έρθουν στην επιφάνεια οι ευθύνες του καθενός».

«Ούτε εγώ εξαιρούμαι από την έρευνα και αν υπάρχουν ευθύνες να μου καταλογιστούν. Αν θέλει κάποιος να συγκαλύψει τα πράγματα θα βρεθεί αντιμέτωπος με το σύνολο του λαού», τόνισε ο κος Κληρίδης.

Δεσμεύτηκε ότι θα κατανεμηθούν ευθύνες όσο ψηλά κι αν βρίσκονται, εφόσον τεκμηριωθούν αδικήματα.

«Έχουμε ορίσει μια τριμελή επιτροπή με παλιούς δικαστικούς για να αποδοθούν οι ευθύνες όπου πρέπει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κληρίδης δεν απέκλεισε να εμπλέκονται Ελλαδίτες πολιτικοί ή επιχειρηματίες στην υπόθεση διαγραφής χρεών από κυπριακές τράπεζες, διευκρινίζοντας ότι «πάντοτε υπήρχε στενή συνεργασία οικονομικού εισαγγελέα Κύπρου και Ελλάδας».

Στο ενδεχόμενο να κληθεί ο Ανδρέας Βγενόπουλος να καταθέσει, ο Γενικός Εισαγγελέας της Κύπρου υποστήριξε πως «δεν υπάρχει λόγος να καλέσω τον Βγενόπουλο σε φιλική βάση, όπως δεν έκανα και με άλλους. Αυτή τη διαδικασία την έχει αναλάβει η ερευνητική επιτροπή αν το κρίνουν σκόπιμο» και κατέληξε λέγοντας ότι «το μόνο εμπόδιο μας είναι ο χρόνος».

Δείτε εδώ όλες τις δραματικές εξελίξεις στην Κύπρο με συνεχή ενημέρωση από το newsbeast.gr.