Η διαδικασία της περαίωσης είναι μία «τελευταία ευκαιρία για να γίνει μια νέα αρχή», ώστε να μην ξαναδούμε φορολογικές υποθέσεις να λιμνάζουν στα ελληνικά δικαστήρια, δήλωσε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.

Όπως ανέφερε ο κ. Πεταλωτής, πρόκειται για μία εξαγγελία που έκανε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ και η οποία γίνεται άμεσα πράξη.

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άσκησε δριμεία κριτική προς την ΝΔ, προσάπτοντας στην προηγούμενη κυβέρνηση ατολμία, ευθυνοφοβία, απραξία και παρελκυστική αντιμετώπιση θεμάτων που καίνε και χρονίζουν.

Απαντώντας σε σειρά ερωτήσεων αναφορικά με το μηχανισμό για το «πόθεν έσχες» των πολιτικών, ο κ. Πεταλωτής υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί για την ανασύνθεση της επιτροπής που θα ελέγχει το πόθεν έσχες, ώστε να μη συμμετέχουν μόνο κοινοβουλευτικοί και να υπάρχουν εχέγγυα αντικειμενικότητας, καθώς, επίσης και για τη μετατροπή της σε ανεξάρτητη αρχή, μετά τη δέουσα συνταγματική αναθεώρηση.

«Η διαφάνεια είναι επιβεβλημένη γιατί θα πρέπει να πειστεί ο λαός ότι οι θυσίες τους πιάνουν τόπο», τόνισε ο κ. Πεταλωτής.