Το προβληματικό τοπίο σχετικά με την μεταποίηση στην πολυπληθέστερη περιφέρεια της Ελλάδας περιέγραψε σε συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής – Πειραιώς, ο πρόεδρός του, κ. Δ. Μαθιός.

Επισημαίνοντας ότι «βρίσκονται σε εκκρεμότητα όλα τα θέματα που απασχολούν την μεταποίηση της Αττικής», έκανε λόγο για νομοθετικά κενά «τόσο στην πολιτική χορηγήσεως αδειών στο λεκανοπέδιο, όσο και στις χωροταξικές ρυθμίσεις που επιβάλλονται προκειμένου να γνωρίζει η μεταποίηση, που και πόσα χρόνια μπορεί να εγκατασταθεί και να λειτουργήσει».

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του Συνδέσμου, ο γενικός γραμματέας Βιομηχανίας, Σπ. Ευσταθόπουλος, που παρέστη στη συνεδρίαση, παρουσίασε με λεπτομέρειες την κινητοποίηση του υπουργείου Ανάπτυξης για την ρύθμιση σοβαρών διαδικαστικών προβλημάτων στην αδειοδότηση, για την τακτοποίηση χωροταξικών εκκρεμοτήτων και, τέλος, για την ενεργοποίηση μηχανισμών χρηματοδότησης επενδυτικών σχεδίων των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.

«Εάν πράγματι θέλουμε να προχωρήσουμε στην ανάπτυξη με ρυθμό που να δίνει λύσεις ακόμη και στα προβλήματα απασχόλησης, οι παρεμβάσεις της πολιτείας πρέπει να είναι εδώ και τώρα» τόνισε ο κ. Μαθιός.

Στην ίδια συνεδρίαση, παρέστη και ο δήμαρχος Μεταμόρφωσης Μ. Καρπέτας, που παρουσίασε ειδικό πρόγραμμα συνεργασίας με την βιομηχανία, για την ενίσχυση της προσπάθειας απασχόλησης καλώντας τις μεταποιητικές επιχειρήσεις της Αττικής να δραστηριοποιηθούν και στον δήμο του.