Η έκδοση δεκαετούς ομολόγου αξιολογείται θετικά από τον γερμανικό Τύπο.
Η ελβετική Neue Zuercher Zeitung (NZZ) αποκαλεί «ορόσημο» τον στόχο έκδοσης δεκαετούς ομολόγου, αποδίδει και εκείνη τη θετική εξέλιξη στην Moody’ s, επισημαίνοντας ότι «η Ελλάδα αντιμετωπίζεται πλέον πιο θετικά από τους επενδυτές» .
«Για την ώρα, η Ελλάδα δεν χρειάζεται άμεσα νέα χρηματοδότηση. Τέλος του 2018 διέθετε αποθέματα ύψους 14,5% του ΑΕΠ της, δηλαδή 26,8 δισ. ευρώ. Πολύ πιο σημαντικό είναι το μήνυμα της σταθεροποίησης που βγαίνει από την έκδοση του ομολόγου. Αρχικά, ο Αλέξης Τσίπρας σχεδίαζε την έκδοση αμέσως μετά την ολοκλήρωση του τρίτου μνημονίου, αλλά λόγω της αύξησης των αποδόσεων που προκάλεσαν οι αναταραχές στην ιταλική αγορά ομολόγων αναγκάστηκε να την αναβάλει».
«Για πρώτη φορά μετά το 2010 η Ελλάδα τολμά την έκδοση δεκαετούς ομολόγου» γράφει η Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ).
«Με την έκδοση του νέου τίτλου η Αθήνα φιλοδοξεί να αντλήσει 2 με 3 δισ. ευρώ. Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα νοιώθει τον ούριο άνεμο από τις διεθνείς χρηματαγορές, δεδομένου ότι η απόδοση του 3,63% είναι η χαμηλότερη των τελευταίων 13 χρόνων» τονίζει ο αρθρογράφος της σύμφωνα με την Deutsche Welle.
Το Spiegel, στη διαδικτυακή έκδοσή του, υπενθυμίζει ότι την τελευταία φορά που η Αθήνα προχώρησε στην έκδοση δεκαετούς ομολόγου ήταν τον Μάρτιο του 2010, καταφέρνοντας να συγκεντρώσει 5 δισ. ευρώ με ένα επιτόκιο 6,25%, αλλά μερικές εβδομάδες αργότερα ζήτησε τη βοήθεια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για να μη χρεοκοπήσει.
«Για δεύτερη φορά μετά την ολοκλήρωση του τρίτου μνημονίου η Ελλάδα δοκιμάζει, μέσω δεκαετούς ομολόγου αυτήν τη φορά, τις αγορές» υπογραμμίζει η Zeit. «Η πρώτη ήταν τον Ιανουάριο, η χώρα εξέδωσε 5ετές ομόλογο και άντλησε 2,5 δισ. ευρώ… Έκδοση μακροχρόνιων ομολόγων, καθώς και οι αποδόσεις τους θεωρούνται μέσο σύγκρισης για τη δανειοληπτική αξιοπιστία μίας χώρας. Για παράδειγμα, η Γερμανία χαίρει μεγαλύτερης αξιοπιστίας στις αγορές και μπορεί να δανειστεί με πολύ μικρότερο επιτόκιο» παρατηρεί.