«Το Σχέδιο Νόμου για την Επιτάχυνση των Μεγάλων Έργων εγκρίθηκε χρονικά στη νέα φάση που έχουμε εισέλθει, που χαρακτηρίζεται από τις έννοιες της επίσπευσης και της αποτελεσματικότητας», επεσήμανε ο Χάρης Παμπούκης μιλώντας στο Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

«Το εγχείρημα είναι δύσκολο. Όχι μόνο γιατί οι επενδύσεις θέλουν και το κατάλληλο κλίμα που η χώρα σήμερα δεν διαθέτει, αλλά επιπλέον μία επένδυση όπως ξέρετε εγγενώς είναι πολύπλοκη και χρειάζεται χρόνο».

«Η χώρα είναι σε κατάσταση ανάγκης. Και η κυβέρνηση αυτή είναι καταδικασμένη να είναι παράλληλα κυβέρνηση μεταρρυθμίσεων και διαχείρισης κρίσεως. Μία εξαιρετικά δύσκολη άσκηση», συμπλήρωσε ο υπουργός Επικρατείας.

Ο κ. Παμπούκης αναφέρθηκε διεξοδικά στα οφέλη που θα προκύψουν από την εφαρμογή του «fast track» και αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα που καθιστούν την Ελλάδα ευνοϊκό προορισμό για την προσέλκυση επενδύσεων:

«Αποτελούμε στρατηγικό σταυροδρόμι που διαθέτει φυσικά, γεωγραφικά και πολιτισμικά πλεονεκτήματα. Είμαστε μια πανέμορφη χώρα με φυσικό πλούτο. Για αυτό άλλωστε η πράσινη ανάπτυξη είναι κινητήριος μοχλός του οικονομικού μας μοντέλου στοχεύοντας στη διατήρηση και την αξιοποίηση του συγκριτικού μας αυτού πλεονεκτήματος. Γεωγραφικά και γεωπολιτικά είμαστε πύλη και κόμβος κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τις μεταφορές, τα λιμάνια, και τα αεροδρόμια, αλλά και την σταθερότητα και την ευημερία της ΝΑ Ευρώπης. Πολιτισμικά είμαστε δημιουργικοί και εξωστρεφείς, πάντοτε ανοιχτοί στην καινοτομία και στην υλοποίηση νέων ιδεών».