Η Γερμανία θα έχανε το 10% του ΑΕΠ της σε περίπτωση πλήρους κατάρρευσης του ευρώ, ενώ θα υπήρχαν σημαντικοί κίνδυνοι για την οικονομία της ακόμη και στην περίπτωση της εξόδου μόνο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, σύμφωνα με τον Λαρς Φελντ, που είναι μέλος της 5μελούς ομάδας οικονομικών συμβούλων της γερμανικής κυβέρνησης.
Όπως δήλωσε ο ίδιος, οι πρόσφατες εκτιμήσεις της ομάδας δείχνουν ότι οι ακαθάριστες απαιτήσεις της Γερμανίας από την Ευρωζώνη ανέρχονται σε 3,5 τρισεκατ. ευρώ. «Αν αθετούνταν ένα μεγάλο μέρος από αυτές τις απαιτήσεις, θα υπήρχαν χρεοκοπίες σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και η οικονομία θα υφίστατο πλήγμα», δήλωσε ο Φελντ σε μια λέσχη δημοσιογράφων στη Φρανκφούρτη, προσθέτοντας: «Αυτή η πτώση θα μπορούσε να φθάσει στο 7-10% του γερμανικού Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος (ΑΕΠ)».
Ο σύμβουλος δήλωσε ότι και μία έξοδος της Ελλάδας δεν θα μπορούσε να γίνει χωρίς σημαντικό κόστος. Ο κίνδυνος ενός ντόμινο μέσω του τραπεζικού συστήματος έχει μειωθεί, είπε, αλλά πρόσθεσε ότι υπάρχει ακόμη ισχυρός κίνδυνος ότι μία έξοδος της Ελλάδας θα μπορούσε να οδηγήσει τους επενδυτές να αναμένουν ότι θα ακολουθήσουν και άλλες χώρες. Ο Φελντ δήλωσε ότι υπάρχουν λίγες επιλογές για την επίλυση της κρίσης «και πολλές από αυτές δεν είναι ιδιαίτερα καλές». Πρόσθεσε, επίσης, ότι αναμένει ότι το τρίτο και το τέταρτο τρίμηνο η γερμανική οικονομία θα μείνει στάσιμη ή θα συρρικνωθεί, ενώ στο σύνολο του 2012 θα σημειώσει ρυθμό ανάπτυξης 0,8% έως 0,9%.