Η Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ εξετάζει το ενδεχόμενο να χαλαρώσει τους όρους της δανειακής σύμβασης με την Ελλάδα, την ώρα που μέλη της κυβέρνησής της αντιτίθενται στο ενδεχόμενο να γίνουν προς την ελληνική κυβέρνηση άλλες παραχωρήσεις, αναφέρουν δύο Γερμανοί αξιωματούχοι στο Blooomberg.

Η κυβέρνηση της Μέρκελ έχει σχεδόν διχασθεί λόγω εκείνων που δείχνουν επιείκεια προς την Ελλάδα, η οποία προσπαθεί να συμβαδίσει με τους όρους του Μνημονίου, και όσων επιμένουν ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα ανταποκριθεί στις υποσχέσεις του, αναφέρει το δίκτυο.

Το Blooomberg επικαλείται τον Κλάους-Πέτερ Βιλς των Χριστιανοδημοκρατών και τον Φρανκ Σέφλερ των Φιλελεύθερων, οι οποίοι έχουν καταψηφίσει μέτρα της Μέρκελ στην γερμανική βουλή.

«Η επίσημη γραμμή είναι σκληρή, αλλά παράλληλα η κυβέρνηση στέλνει κάποιους να “δοκιμάσουν το νερό” για το πώς θα μπορούσε να εγκαταλειφθεί αυτή η σκληρή γραμμή», υποστήριξε ο Βιλς. «Εφόσον η Γερμανία δεν είναι διατεθειμένη να αμφισβητήσει τη σύνθεση της Ευρωζώνης, δεν έχει άλλη επιλογή απ’το να σώσει την Ελλάδα», σημειώνει, σύμφωνα με το ίδιο δίκτυο.

«Βλέπουμε ήδη χαλάρωση στην περίπτωση της Ισπανίας, που πήρε το “πολυτελές πακέτο” διάσωσης αντί ενός πλήρους μνημονίου» σχολιάζει από την πλευρά του ο Σέφλερ. «Και εφόσον η Ισπανία χρειαστεί περισσότερα χρήματα, εκείνο το πρόγραμμα θα είναι ηπιότερο των υπολοίπων» θεωρεί ο βουλευτής των Φιλελευθέρων.