Σε «αναμμένα κάρβουνα» βρίσκεται το οικονομικό επιτελείο στην οδό Νίκης για την μείωση 2,2 δισ. ευρώ που διαπιστώθηκε στα έσοδα του πρώτου επταμήνου για το 2012 .

Υπό τη δαμόκλειο σπάθη της τρόικας, η οποία δεν αποκλείεται να ζητήσει πρόσθετα μέτρα για να καλυφθεί η «τρύπα» οι αξιωματούχοι του υπουργείου Οικονομικών προσανατολίζονται σε σχέδιο δράσης με βασικούς άξονες το κλείσιμο των υποθέσεων που έχει αποστείλει το ΣΔΟΕ στις κατά τόπους Εφορίες, την επιτάχυνση περίπου 2,5 χιλιάδων υποθέσεων που εκκρεμούν στην επιτροπή συμβιβασμού και αντιστοιχούν σε 2,5 δισ. ευρώ, στην επίδοση κατασχετηρίων σε οφειλέτες του Δημοσίου και σε ελέγχους για εικονικά και πλαστά τιμολόγια.

Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια του υφυπουργού Οικονομικών, υπεύθυνου για τα Έσοδα, Χρήστου Μαυραγάνη, ο οποίος σε σύσκεψη στο υπουργείο τόνισε ότι «υπάρχει ακόμα πολύ λίπος στον τομέα της φοροδιαφυγής».

Τέλος, ιδιαίτερης μνείας χρήζει η δεύτερη έκθεση της Task Force, σύμφωνα με την οποία βρίσκονται σε «αναμονή», από 7 έως 12 χρόνια, 165 χιλιάδες υποθέσεις στα φορολογικά δικαστήρια με το συνολικό ποσό να αγγίζει τα 30 δισ. ευρώ!