Τ0 2007, λίγο πριν τη μεγάλη κρίση, ιδρύεται η Μέγας Γύρος, η οποία γιγαντώθηκε τα επόμενα χρόνια, καθώς η καταναλωτική νοοτροπία των πολιτών άλλαξε, με αποτέλεσμα η εν λόγω εταιρεία να γνωρίσει μεγάλη ανάπτυξη, αποτελώντας ένα από τα success stories της κρίσης.
Σήμερα, η Μέγα Γύρος, έχει καταστεί η μεγαλύτερη εταιρείας παραγωγής γύρου σε Ελλάδα και Ευρώπη και η μόνη εταιρεία στο είδος της που έχει δύο εργοστάσια, στον Ασπρόπυργο και στο Νιου Τζέρσεϊ της Αμερικής.
Παράγει ημερησίως 30 τόνους γύρο, 5 τόνους κρεατοσκευάσματα και πάνω από 10 τόνους σουβλάκι, ενώ το 2017 οι ενοποιημένες πωλήσεις του ομίλου αυξήθηκαν κατά 11%.
Η αγορά του κατεψυγμένου γύρου στην Ελλάδα ξεπερνά τα 100 εκατ. ευρώ, με την εταιρεία να ελέγχει μερίδιο λίγο πάνω από το 25%, ενώ ο τζίρος του νωπού γύρου εκτιμάται στο 1 δισ. ευρώ.
Ολόκληρο το ρεπορτάζ στο Βήμα της Κυριακής