Στους Γενικούς και Ειδικούς Γραμματείς και Γενικούς Διευθυντές του υπουργείου Οικονομικών πέφτει το βάρος της εκτέλεσης του προϋπολογισμού και της υλοποίησης του δεύτερου προγράμματος οικονομικής πολιτικής, καθώς μετά την αποχώρηση του Ευάγγελου Βενιζέλου η πολιτική ηγεσία του υπουργείου εστιάζει στις επικείμενες εκλογές.

Μπορεί οι αναπληρωτές υπουργοί Οικονομικών κ.κ. Φίλιππος Σαχινίδης και Παντελής Οικονόμου να παραμένουν στα πόστα τους, ωστόσο έχουν μπροστά τους την προεκλογική τους προετοιμασία, κάτι που δεν θα επιτρέψει την απρόσκοπτη άσκηση των καθηκόντων τους.

Έτσι, το βάρος της εκτέλεσης του προϋπολογισμού πέφτει στον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών κ. Ηλία Πλασκοβίτη, στον Πρόεδρο του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων κ. Γιώργο Ζανιά, αλλά και στους Γενικούς Διευθυντές του υπουργείου.

Ο κ. Βενιζέλος είχε σήμερα συνάντηση με στελέχη του υπουργείου Οικονομικών στα οποία έδωσε οδηγίες για το έργο των επομένων ημερών και τα οποία ευχαρίστησε για την οκτάμηνη αγαστή συνεργασία.