Επικριτικός απέναντι στον «ελλιπή τρόπο αντιμετώπισης της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη από τους G20» εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Γερμανίας, Κρίστιαν Γουλφ, τονίζοντας ότι «χρειάζεται μεγαλύτερη προσήλωση στην εύρεση λύσης. Αν είχε γίνει κάτι τέτοιο, πιθανότατα να είχε αναχαιτιστεί σε μεγαλύτερο βαθμό η κρίση».

«Η σύνοδος κορυφής του προηγούμενου μήνα των ηγετών της G20 στη Γαλλία, απέτυχε να φέρει την πρόοδο που ο κόσμος χρειάζεται επειγόντως», τόνισε ο Γουλφ, κάνοντας αναφορές στη ρύθμιση του χρηματοπιστωτικού τομέα και τον καθορισμό των αυστηρότερων κατευθυντήριων γραμμών για τις μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες.

«Οι προσεγγίσεις που έχουν δοκιμαστεί μέχρι στιγμής είναι πολύ “λίγες” για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που έφερε στην επιφάνεια η κρίση», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Γερμανίας σε ομιλία του σε επιχειρηματίες τη Δευτέρα, κατά την επίσκεψή του στο Αμπού Ντάμπι.

«Στο πλαίσιο της ευθύνης που επιβαρύνει τους G20, κάνω έκκληση σε όλους να αρχίσουν να δίνουν πολύ μεγαλύτερη προσοχή στον σε μία βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη και τις ευρωπαϊκές οικονομίες», κατέληξε ο Κρίστιαν Γουλφ.