Τελεσίγραφο για εφαρμογή όλων των συμπεφωνημένων με την τρόικα θα απευθύνουν αργότερα σήμερα στο αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν – Κλοντ Τρισέ.

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών στην προγραμματισμένη μεσημεριανή συνάντηση του κ. Βενιζέλου με την επικεφαλής του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον, θα μετάσχει και ο Ζ.Κ. Τρισέ, προκειμένου να γίνει μια συνολική επισκόπηση της κατάστασης και να επιταχυνθεί και η διαδικασία των «παροτρύνσεων» εκ μέρους των δανειστών μας.

Στη συνέχεια, ο κ. Βενιζέλος θα συναντηθεί με το γενικό διευθυντή του Ινστιτούτου Διεθνούς Χρηματοοικονομικής (IIF), Τσαρλς Νταλάρα και τον πρόεδρο του IIF και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Deutche Bank Γιόζεφ Άκερμαν. Θα μιλήσει δε στο κλείσιμο των εργασιών της τριήμερης ετήσιας διάσκεψης του IIF. Στην ίδια εκδήλωση αναμένεται να παραστεί και ο αρμόδιος Επίτροπος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Όλι Ρεν.

Πηγή: 24h