Σε διάψευση δημοσιευμάτων σχετικά με το ζήτημα των φινλανδικών εγγυήσεων προέβη με σημερινή του ανακοίνωση το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με χτεσινό τηλεγράφημα του Reuters, η Φινλανδία φέρεται να προτείνει τη μεταβίβαση περιουσιακών στοιχείων του ελληνικού Δημοσίου σε μία εταιρεία holding στο Λουξεμβούργο ως διασφάλιση για τα νέα δάνεια που θα δοθούν στην Ελλάδα μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Το υπουργείο ξεκαθαρίζει πως τα σχετικά δημοσιεύματα που αναπαράγουν το τηλεγράφημα του διεθνούς πρακτορείου ειδήσεων δεν έχουν καμία σχέση με το αντικείμενο των συζητήσεων στα αρμόδια όργανα της Ευρωζώνης.

« Όπως έχει τονίσει κατ’ επανάληψη ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, η γραμμή που ακολούθησε και ακολουθεί η Ελλάδα στο ζήτημα αυτό είναι απολύτως εναρμονισμένη με τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης και του Eurogroup και ό,τι έχει κάνει το κάνει σε εκτέλεση των αποφάσεων αυτών, με επιδίωξη την άμεση και πλήρη εφαρμογή του Προγράμματος Στήριξης της ελληνικής οικονομίας, όπως αυτό αποφασίστηκε στις 21 Ιουλίου», αναφέρει η ανακοίνωση.