Σε τροχιά ύφεσης θα κινηθεί η Ελλάδα και το 2012, εκτίμησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Προέδρου του ΛΑΟΣ για την οικονομία.

«Δεν λέω ότι θα έχουμε θετικό πρόσημο, αλλά αν εφαρμόσουμε τα μέτρα, το κλίμα και η ατμόσφαιρα θα αλλάξει» τόνισε χαρακτηριστικά. Επίσης επανέλαβε την εκτίμηση ότι το 2011 η ύφεση θα κινηθεί σε επίπεδα πάνω του 4,5%, πρόσφατα έκανε λόγο για 5,3%, και πως αυτή θα επηρεάσει το δημοσιονομικό κόστος.

Ο κ. Βενιζέλος σχολιάζοντας τη φιλολογία που αναπτύχθηκε σχετικά με τις διαπραγματεύσεις με τη Φιλανδία, τη χαρακτήρισε «τραγική στην αφέλεια και την ανευθυνότητά της» και έσπευσε να υπερασπιστεί τις ελληνικές κινήσεις, επισημαίνοντας ότι η χώρα μας προχώρησε στη διμερή διαπραγμάτευση με τη Φιλανδία με τον καλύτερο τρόπο, εκπληρώνοντας τις υποχρεώσεις της.

Τα αίματα άναψαν κατά την συζήτηση στη Βουλή από την αποστροφή του Αλέξη Τσίπρα ότι η χώρα οδηγείται σε χρεωκοπία και πτώχευση. «Ο ΣΥΡΙΖΑ επενδύει στην καταστροφή και επιχαίρει κάθε φορά που υπάρχει πρόβλημα», σχολίασε ο κ. Βενιζέλος. Επιπλέον υπερασπίστηκε το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα τονίζοντας ότι χωρίς αυτό δεν θα φθάναμε στις αποφάσεις της 21ης Ιουλιου και προέβλεψε ότι η Ελλάδα θα είναι σε θέση να έχει πρωτογενή πλεονάσματα, το 2014.

«Αν τηρηθούν τα ψηφισμένα μέτρα δεν θα χρειαστούν νέα», δήλωσε χαρακτηριστικά απαντώντας σε επόμενη σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παπαδημούλη και κατέληξε επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει εντατικά την προσπάθεια για πολιτικές συναινέσεις.