Μετά από πρωτοβουλία του προέδρου του Ε.Β.Ε.Α., Κωνσταντίνου Μίχαλου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση σήμερα το μεσημέρι στο Ε.Β.Ε.Α. με τους προέδρους και τους εκπροσώπους του Πανελλήνιου Συνδικάτου Χερσαίων Εμπορευματικών Μεταφορών και του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Διεθνούς Διαμεταφοράς & Επιχειρήσεων Logistics Ελλάδος, στην οποία συμμετείχαν και ο πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π. και της Κ.Ε.Ε.Ε., Γ. Κασιμάτης και ο πρόεδρος της Ε.Σ.Ε.Ε., κ. Βασ. Κορκίδης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου επεσήμαναν την αναγκαιότητα της άμεσης διακοπής των απεργιακών κινητοποιήσεων των φορτηγών Δ.Χ., καθώς ήδη έχουν αρχίσει να προκαλούνται σημαντικά προβλήματα στη διακίνηση όχι μόνο αγαθών και εμπορευμάτων αλλά κυρίως τουριστών και εκδρομέων λόγω της έλλειψης καυσίμων.

Ο πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Α., Κ. Μίχαλος, επεσήμανε ότι σ’ αυτή την εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία ο ελληνικός τουρισμός δεν μπορεί να αντέξει ένα τόσο μεγάλο χτύπημα και κάλεσε τόσο τους μεταφορείς, βυτιοφορείς Δ.Χ. κλπ, όπως και τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, που κάνουν λευκή απεργία, να αφήσουν κατά μέρους τις συντεχνιακές διεκδικήσεις που δίνουν το τελειωτικό χτύπημα στο σύνολο της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας και επιτέλους να σκεφτούν με γνώμονα το συμφέρον της εθνικής οικονομίας αλλά και το γενικότερο εθνικό συμφέρον.

Ο πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Α. δεσμεύτηκε προς του εκπροσώπους των ιδιοκτητών φορτηγών Δ.Χ. ότι θα ζητήσει από την κυβέρνηση και την ηγεσία του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων στο υπό κατάρτιση σχέδιο νόμου να περιληφθούν ορισμένα από τα αιτήματά τους και ειδικότερα αυτό που αφορά τη μη απαξίωση των περιουσιακών τους στοιχείων. Συγκεκριμένα, το Ε.Β.Ε.Α. θα προτείνει να υπάρξει μια εύλογη χρονική περίοδος με τη μέθοδο του φορολογικού συμψηφισμού με στόχο την απόσβεση του κόστους αδείας που έχει καταβληθεί στο κράτος.