Το Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας θα συνεδριάσει προκειμένου να εξετάσει προσφυγές πολιτών ενάντια στο πακέτο διάσωσης που παρείχε η Γερμανία προς την Ελλάδα.

Το Συνταγματικό Δικαστήριο θα συνεδριάσει αύριο στην Καρλσρούη ξεκινώντας την ακροαματική διαδικασία με την εξέταση δύο ακαδημαϊκών και ενός βουλευτή του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος. Οι τρεις γερμανοί πολίτες έχουν ζητήσει να διακοπεί η συνεισφορά της Γερμανίας στο σχέδιο διάσωσης για την Ελλάδα.

Οι γερμανοί πολίτες αναμένεται να υποστηρίξουν ότι η δανειακή σύμβαση που ενέκριναν η Ε.Ε και το ΔΝΤ είναι παράνομη. Επίσης, θα υποστηρίξουν ότι κακώς η Γερμανία έχει συμμετάσχει με εγγυήσεις ύψους 440 δισ. ευρώ στο Ταμείο διάσωσης ευρωπαϊκών κρατών.

Από την απόφαση του Δικαστηρίου θα κριθεί ποια μορφή θα λάβει η δεύτερη προσπάθεια διάσωσης προς την Ελλάδα. Ευρωπαϊκοί και γερμανικοί κύκλοι είναι σίγουροι ότι οι προσφυγές θα απορριφθούν, γιατί στρέφονται ενάντια στις συνθήκες της Ε.Ε. που έχει συνυπογράψει η Γερμανία με τους άλλους ευρωπαίους ετέρους.