Σε δηλώσεις άμεσης στήριξης της Ελλάδας προχώρησαν σήμερα δύο κορυφαίοι υπουργοί της Ευρωζώνης, οι υπουργοί Οικονομικών της Γαλλίας και της Γερμανίας.

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Β. Σόιμπλε, ανέφερε ότι δεν υπάρχει κάποια απόφαση για επέκταση της βοήθειας προς την Ελλάδα πριν από την έκθεση του ΔΝΤ και της Ε.Ε.

Σύμφωνα με μέλη του γερμανικού κοινοβουλίου ο κ. Σόιμπλε υποστηρίζει ότι αν χρειαστεί να δοθεί επιπλέον βοήθεια στην Ελλάδα θα πρέπει να γίνει με τη μορφή της επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής και της μείωσης του επιτοκίου των δανείων.

Οι γερμανοί βουλευτές ανέφεραν ακόμα ότι ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι «οτιδήποτε θα ήταν καλύτερο από την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη».

Από την πλευρά της, η υπουργός Οικονομίας της Γαλλίας, Κριστίν Λαγκάρντ, δήλωσε ότι η διεθνής κοινότητα «θα συνεχίσει να βοηθά» την Ελλάδα, η οποία αντιμετωπίζει πιέσεις λόγω του χρέους της.

Ερωτηθείσα σχετικά με τη συζήτηση περί νέου σχεδίου βοήθειας προς την Ελλάδα, η γαλλίδα υπουργός απάντησε: «έχουμε βοηθήσει την Ελλάδα επί ένα χρόνο και θα συνεχίσουμε».

Σημειώνεται ότι η Γαλλίδα υπουργός Εξωτερικών, Κριστίν Λαγκάρντ, συμμετέχει στις εργασίες του συμποσίου του ΔΝΤ και της Εθνικής Τράπεζας της Ελβετίας στη Ζυρίχη, με αντικείμενο το διεθνές νομισματικό σύστημα.