Μια νέα πραγματικότητα σε ό,τι αφορά την οργάνωση του Κράτους και τις αμοιβές των δημοσίων υπαλλήλων βλέπει η ερευνητική ομάδα του Hay Group στη χώρα μας.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της εταιρείας κ.κ. Κρις Αμιράλης και Ασπασία Βούλγαρη, έρευνες αποδεικνύουν ότι ο ελληνικός Δημόσιος τομέας ανήκει στο παραδοσιακό σύστημα αμοιβών που βασίζεται στο επίπεδο εκπαίδευσης και στην αρχαιότητα.

Όπως αναφέρουν στο newsbeast.gr τα δύο στελέχη της εταιρείας Ηay «η νέα τάση που αναδεικνύεται είναι πως οι αμοιβές πλέον βασίζονται στο βαθμό υπευθυνότητας της θέσης και λιγότερο στο επίπεδο εκπαίδευσης. Σαφώς η όποια προϋπηρεσία δεν έχει απορριφθεί αν και οι κλίμακες αμοιβών μικραίνουν λόγω της διασύνδεσής τους με την αγορά. Παντού πλέον γίνεται εξορθολογισμός και απλοποίηση των επιδομάτων και των υπερωριών, ενώ ξεκινά και η εφαρμογή κριτηρίων αποδοτικότητας κυρίως προς τα ανώτερα κλιμάκια του μάνατζμεντ στο Κράτος. Οι μη αποδοτικοί υπάλληλοι υπάρχει πιθανότητα να έχουν και μειώσεις στους μισθούς τους, ώστε να υπάρξει ευκολότερη χρηματοδότηση προς τους αποδοτικούς υπαλλήλους οι οποίοι αναμένεται ως τάση να είναι αυξημένοι».