Τα επίσημα σχέδια και τη στρατηγική της για το Project VORIA, μια επένδυση ύψους 250 εκατ. ευρώ μέσω της οποίας θα δημιουργηθεί ο νέος προορισμός ψυχαγωγίας και φιλοξενίας στο Μαρούσι, παρουσίασε η North Star Entertainment.

Το Project VORIA έχει ως στόχο τη δημιουργία ενός πολυδύναμου συγκροτήματος πολλαπλών χρήσεων που θα περιλαμβάνει πολυτελές ξενοδοχείο πέντε αστέρων, χώρους διεξαγωγής εκδηλώσεων και συνεδρίων, μία πληθώρα επιλογών για εστίαση και ψυχαγωγία, καθώς και καζίνο. Το συγκρότημα θα κατασκευαστεί στο κτήμα Δηλαβέρη στο Μαρούσι και θα είναι η πρώτη στρατηγική επένδυση που υλοποιείται στην περιοχή μετά από πολλά χρόνια, φιλοδοξώντας να φέρει τα βόρεια προάστια της Αθήνας στο επίκεντρο του τουριστικού και επιχειρηματικού ενδιαφέροντος.

Το κτίριο είναι σχεδιασμένο σύμφωνα με τα πλέον σύγχρονα αρχιτεκτονικά πρότυπα ώστε να ενσωματώνεται αρμονικά με το περιβάλλον, χωρίς να επιβάλλεται με τον όγκο του. Το ύψος του συγκροτήματος  θα είναι χαμηλότερο από τα γειτονικά κτίρια στην περιοχή ενώ χάρη στον πρωτοποριακό του σχεδιασμό θα δίνει ακόμα μικρότερη αίσθηση όγκου. Παράλληλα, το συγκρότημα ενσωματώνει προηγμένες τεχνολογίες αειφόρου διαχείρισης φυσικών πόρων και μείωσης του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, ενώ αναπόσπαστο κομμάτι του έργου είναι και οι χώροι πρασίνου συνολικής έκτασης 17.232 τ.μ. στους οποίους υπερκαλύπτονται οι απαιτούμενες φυτεύσεις κατά περίπου 7.000 τ.μ. Σημαντικό κομμάτι του έργου είναι και τα 25 στρέμματα (από τα συνολικά 50 της έκτασης) τα οποία παραχωρούνται στον Δήμο Αμαρουσίου για τη δημιουργία χώρων κοινωφελών χρήσεων ελεύθερης πρόσβασης για το κοινό, με απώτερο στόχο την αναψυχή των πολιτών και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

«Πράσινος» και βιώσιμος ο σχεδιασμός του κτιρίου

Στον «πράσινο» και βιώσιμο σχεδιασμό του κτιρίου, αναφέρθηκε ο Σπύρος Τσαγκαράτος,  Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του αρχιτεκτονικού γραφείου ASPA-KST που έχει αναλάβει την αρχιτεκτονική μελέτη του έργου υπογραμμίζοντας ότι με την υλοποίηση του έργου ολοκληρώνεται ο πολεοδομικός σχεδιασμός στην περιοχή και ως αποτέλεσμα τακτοποιούνται περιουσίες πολιτών οι οποίοι θα δουν τα ακίνητά τους να αποκτούν μεγαλύτερη αξία. Όπως τόνισε, το 42% της έκτασης θα αποτελούν κοινόχρηστοι και κοινωφελείς χώροι και ένα πρόσθετο 35% θα είναι ακάλυπτη επιφάνεια πρασίνου με ελεύθερη πρόσβαση.

«Δίνουμε στο Μαρούσι τη δυναμική να μεταμορφωθεί σε ένα πραγματικό πρότυπο αστικής ανάπτυξης»

«Το κύριο μέλημά μας ήταν να σχεδιάσουμε ένα συγκρότημα με καινοτόμες περιβαλλοντικές λύσεις που θα εντάσσεται αρμονικά στο αστικό τοπίο, χαρακτηριζόμενο από αρχιτεκτονική υψηλής αισθητικής, ήπιας δόμησης,  και τη δημιουργία πράσινου χώρου για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής. Στοχεύουμε στην ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου συγκροτήματος που θα αναβαθμίσει τα βόρεια προάστια χωρίς να περιλαμβάνει εμπορικά καταστήματα, διατηρώντας έτσι την ισορροπία με την τοπική αγορά. Με τη δημιουργία 1.000 νέων θέσεων εργασίας και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, δίνουμε  στο Μαρούσι τη δυναμική να μεταμορφωθεί σε ένα πραγματικό πρότυπο αστικής ανάπτυξης» δήλωσε ο κ. Γιάννης Τσιρίκος, Διευθύνων Σύμβουλος της North Star Entertainment.