Οι συνεχείς αλλαγές προσήμων και ο πολύ χαμηλός τζίρος χαρακτήρισαν τη σημερινή ημέρα στις ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες αναζητώντας κατεύθυνση βρήκαν τελικά την πτώση… και έκλεισαν χαμηλότερα από τα επίπεδα της Παρασκευής.

Παράλληλα, οι φόβοι για την εύθραυστη παγκόσμια οικονομική ανάκαμψης και ειδικότερα για νέα επιβράδυνση σε ΗΠΑ και Κίνα, αύξησαν τις ανησυχίες και έδιωξαν τους επενδυτές.

Οι χρηματιστηριακές συναλλαγές χαρακτηρίστηκαν από υποτονικότητα, εξαιτίας της αργίας στην Wall Street. Το αμερικανικό χρηματιστήριο παρέμεινε κλειστό λόγω μετάθεσης του εορτασμού της Ημέρας Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ.

Παράλληλα μικρότερη των εκτιμήσεων αύξηση σημείωσαν το Μάιο οι λιανικές πωλήσεις στις 16 χώρες της ζώνης του ευρώ.

Ειδικότερα, οι λιανικές πωλήσεις στη ζώνη του ευρώ σημείωσαν μικρή άνοδο 0,2% το Μάιο σε σχέση με τον Απρίλιο, ενώ σε ετήσια βάση κατέγραψαν αύξηση 0,3%, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία Eurostat.

Στο στόχαστρο των επενδυτών βρέθηκε η μετοχή της BP που κατέγραψε άνοδο 6% εν μέσω έντονης φημολογίας για εξαγορά της.

Έτσι ο δείκτης FTSE στο Λονδίνο έκλεισε με πτώση 0,21% στις 4828,04 μονάδες, ο DAX με πτώση 0,31% στις 5.816,20 μονάδες και ο CAC στο Παρίσι 0,32% χαμηλότερα στις 3.337,75 μονάδες.