Με το σύνθημα «Let’s Do It» («Ας το κάνουμε»), πολίτες, επιχειρήσεις και δημόσιοι φορείς ρίχνονται στη μάχη για τη βελτίωση και την προστασία του περιβάλλοντος στη χώρα μας.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εθελοντική καμπάνια καθαρισμού σε παγκόσμια κλίμακα που εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 2008 στην Εσθονία και πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα στις 29 Απριλίου του 2012.

Στο πλαίσιο του Let’s Do It, χιλιάδες πολίτες από κάθε μεριά του πλανήτη, καθαρίζουν τις χώρες τους και περνάνε μήνυμα βελτίωσης και προστασίας του φυσικού και αστικού περιβάλλοντος.

Ένας από τους πρώτους δήμους που δήλωσε συμμετοχή στη διεθνή εθελοντική καμπάνια, για φέτος είναι και ο δήμος Καρύστου. Ημερομηνία της δράσης έχει οριστεί η Κυριακή 14 Απριλίου 2013 και στόχος είναι να καθαριστεί από εθελοντές μέσα σε μία ημέρα ολόκληρη η χώρα από κάθε λογής σκουπίδια.

Ο δήμος συμμετέχει και στηρίζει αυτή τη δράση δηλώνοντας έγκαιρα τη συμμετοχή του «διότι αναγνωρίζει τον σημαντικό ρόλο της προστασίας του περιβάλλοντος. Το καθαρό περιβάλλον είναι δικαίωμά μας και πρέπει να το διεκδικήσουμε και να το προστατεύσουμε».