Τα τελευταία χρόνια, το Παγκράτι αναγεννιέται. Ενδιαφέροντα και καλόγουστα μαγαζιά ανοίγουν συνέχεια, προσελκύοντας ένα κοινό που αναζητά ποιοτικές επιλογές μακριά από τη βουή του κέντρου. Ένα από αυτά είναι και το Flamingo στην οδό Ευφράνορος, το οποίο έγινε αγαπημένο στέκι από την πρώτη στιγμή που άνοιξε, τον περασμένο Σεπτέμβριο. Πρόκειται για έναν all day χώρο, που διαθέτει άποψη, αισθητική και έξυπνες προτάσεις ποτού και φαγητού για κάθε ώρα και διάθεση. Ένα όμορφο flamingo στον τοίχο σε υποδέχεται σε ένα χαλαρό και ταυτόχρονα προσεγμένο χώρο, με φιλική ατμόσφαιρα και θετικά vibes. Σχεδιασμένος από το αρχιτεκτονικό γραφείο Triopton, συνδυάζει αρμονικά την urban αισθητική με τροπικά στοιχεία. Αν σου αρέσει το παρεΐστικο κλίμα, ο κάτω χώρος του είναι ό,τι πρέπει. Για πιο ήσυχες και prive καταστάσεις μπορείς να καθίσεις στο ωραιότατο πολυμορφικό πατάρι. Το Flamingo ξεκινά από τις 09.00 σερβίροντας καφέ Taf, ζεστή σοκολάτα Valrhona, τσάι, ροφήματα και φρέσκους χυμούς. Επιπλέον έως τις 15.00 σερβίρει καθημερινά brunch που έχει αγκαλιαστεί με θέρμη από το κοινό. Τι έχει το μενού; Scrambled eggs με φέτα, bacon, σπανάκι και φρυγανισμένο προζύμι, αυγά στο ποτήρι όπως παλιά (αβγά στους 72 βαθμούς Κελσίου με φρυγανισμένο ψωμάκι) και brioche με γαλοπούλα fouantre, παλαιωμένη γραβιέρα Νάξου πέντε ετών, chutney ντομάτα-chili και baby ρόκα είναι μερικές από τις προτάσεις που θα σε βάλουν σε πειρασμό. Για τη συνέχεια, υπάρχει ένα μενού με ζεστά και κρύα πιάτα που σερβίρονται από τις 14.00 μέχρι τις 23.30. Η κουζίνα, υπό την επιμέλεια του Γιάννη Πολυζωίδη, δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ποιότητα των πρώτων υλών, γι’ αυτό όποιο πιάτο κι αν επιλέξετε είναι γευστικότατο και προσεγμένο. Προτείνουμε ανεπιφύλακτα τα μπρουσκετάκια με καπνιστή πέστροφα και αγκινάρα, τα mini burgers με bio μοσχαρίσιο κιμά Νάξου, gorgonzola, chili mayo, μανιτάρια και baby πατάτες και τα tacos με χειροποίητη tortilla καλαμποκιού με σιγομαγειρεμένο χοιρινό, κρέμα αβοκάντο και spicy sauce. Όσο περνάει η ώρα στο παιχνίδι μπαίνουν και ταξιδιάρικα cocktails με ονομασίες από διάφορα μέρη του κόσμου, τα οποία έχουν επιμεληθεί ο Μάριος Ηλιόπουλος (six d.o.g.s) και ο Δημήτρης Ρούσσος (Tailor Made) και παρασκευάζει με μαεστρία ο Χρήστος Βόγκλης. Από τα twisted classics αγαπήσαμε το Julep (Jim Beam Bourbon, σιρόπι από κεράσια, αρωματισμένο με καρύδα και μπαχαρικά, χυμός πιπερόριζας, τριμμένη καρύδα, φύλλα δυόσμου), ενώ από τις signature επιλογές ξεχωρίσαμε το Kalloni (λικέρ µαστίχας αρωµατισµένο µε καρύδα και πιπέρι, λικέρ από μέλι, φρέσκος χυµός ανανά, φρέσκος χυµό λεµόνι, tea pot bitters, τριµµένο λεµονοπίπερο και μαύρο αλάτι Χαβάης). Αν πάλι προτιμάς τα straight ποτά, θα μείνεις άκρως ικανοποιημένος από τα premium spirits της ενημερωμένης κάβας. Ο κατάλογος περιλαμβάνει επίσης virgin cocktails για όσους δεν θέλουν να καταναλώσουν αλκοόλ, ενδιαφέρουσες ετικέτες κρασιών και μπύρες, καθώς και aperitivi. Έχε στο νου ότι κάθε Παρασκευή μεταξύ 17.30 και 20.30 έχει aperitivo event με απεριόριστο μπουφέ -ό,τι πρέπει για να γιορτάσεις το τέλος της εβδομάδας! Τα Σαββατοκύριακα, θα σε ενθουσιάσει η μεγάλη ποικιλία από ιδιαίτερα πιάτα που σερβίρει για brunch από τις 11.00 έως τις 17.00. Τα brioche με αυγά στους 72 βαθμούς Κελσίου, μπέικον και μπεσαμέλ τυριών με σπανάκι, τα pancakes με σοκολάτα, καραμελωμένο φουντούκι και σάλτσα κόκκινων φρούτων και το burger σε brioche με μοσχαρίσια tagliata Black Angus Flank, καπνιστό τυρί Μετσόβου, chutney ντομάτα-chili και baby πατάτες είναι τρεις προτάσεις στις οποίες δύσκολα θα αντισταθείς. Όλα τα πιάτα συνδυάζονται ιδανικά με τη λίστα των aperitivi και των cocktails. Το Flamingo αγαπά τα ταξίδια και αυτή τη φορά σε πάει Μεξικό. Αυτό το Σαββατοκύριακο (17 και 18 Φεβρουαρίου) έχει ετοιμάσει ένα μεξικάνικο brunch που θα ενθουσιάσει τους λάτρεις των ethnic γεύσεων -και όχι μόνο. Αυγά με λουκάνικο chorizo, mole και τηγανητές πιπεριές padron, guacamole με nachos και λιωμένο cheddar και empanadas με μοσχαρίσιο κιμά, μυρωδικά και dip γιαουρτιού είναι μερικά μόνο από τα ιδιαίτερα πιάτα μπορείς να απολαύσεις από τις 11.00 έως τις 18.00. Τα cocktails θα έχουν βάση την τεκίλα και το mezcal, ενώ για γλυκάκι θα σερβίρει χειροποίητα churros με σοκολάτα, tonka και dulce de leche. Όπως καταλαβαίνεις, δεν πρέπει να χάσεις αυτή τη μοναδική ευκαιρία! Πληροφορίες Ευφράνορος 22 & Κρησίλα, Παγκράτι Tηλ. 211 4104639 Flamingo flamingostories2017