Ανοίγει τις πύλες του απόψε το 3ο διεθνές κινηματογραφικό φεστιβάλ Πελοποννήσου CINE@ART, που διεξάγεται στις πρώτες δύο πόλεις που συνδέονται με τον Ισθμό και συγκεκριμένα, στον Κινηματογράφο ΛΑΪΣ στη Κόρινθο και στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο στο Λουτράκι.

Το φεστιβάλ που τελεί υπό την αιγίδα της περιφέρειας Πελοποννήσου και τη στήριξη των δήμων Κορινθίων και Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων, είναι ένας μη κερδοσκοπικός, πολιτισμικός Οργανισμός με διαγωνιστικό Τμήμα. Η καινοτομία του έγκειται στον συμβολισμό της «Γέφυρας» τόσο ως αρχιτεκτονικό στοιχείο, όσο και ως συνεκτικός κρίκος μεταξύ γεωγραφικών περιοχών.

Η φετινή διοργάνωση περιλαμβάνει, ειδικές θεματικές ενότητες στο πρόγραμμά της, καθώς συμπίπτει με την παγκόσμια ημέρα ατόμων με ειδικές ανάγκες κι έτσι μέρος των προβολών είναι αφιερωμένο στους ανθρώπους αυτούς και φέρει τον τίτλο «We can Do».

Στο φεστιβάλ θα παρουσιαστεί σε πανελλήνια πρεμιέρα η τελευταία ταινίας του Άρη Χατζόπουλου, «Pay back time», ενώ το κοινό θα έχει την δυνατότητα να παρακολουθήσει ταινίες ανερχόμενων σκηνοθετών που πραγματοποιούν την πρώτη τους προβολή στο φεστιβάλ.

Μάλιστα μερικές από τις πιο σημαντικές ταινίες πρόσφατης παραγωγής, πρόκειται να διαγωνιστούν για το μεγάλο βραβείο του Φεστιβάλ, τον «Χρυσό Πήγασο».

Το έπαθλο του νικητή είναι ένα μοντέρνο γλυπτό, που αναπαριστά τον «Χρυσό Πήγασο», που έχει φιλοτεχνήσει ο Σωκράτης Λαμπρόπουλος και θα απονεμηθεί σε μία ταινία που διακρίνεται τόσο για την καλλιτεχνική της αξία, όσο και για τη δυνατότητά της να ταξιδεύει και να διακρίνεται σε άλλα κινηματογραφικά φεστιβάλ.

Απόψε στις 10 το βράδυ, στον κινηματογράφο Λαϊς στην Κόρινθο, θα γίνει η έναρξη του φεστιβάλ με την προβολή της ταινίας «J.A.C.E.» του Μενέλαου Καραμαγγιώλη, ενώ στο περιθώριο του φεστιβάλ με ελεύθερη είσοδο κοινού τις ώρες 19.00 με 21.00 στον ίδιο χώρο θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο φωτογραφίας με τίτλο «Το Κάδρο» και με εισηγητή το διακεκριμένο φωτογράφο Αναστάσης Πρωτοπαπά.

Σε αυτό το σεμινάριο, ο φωτογράφος Πρωτοπαπάς θα χτίσει «γέφυρες» ανάμεσα στην τέχνη της φωτογραφίας και σε αυτήν του κινηματογράφου και μέσα από βίντεο, ιστορικές αναφορές αλλά και τεχνική ανάλυση, θα παρουσιάσει τον τρόπο με τον οποίο η φωτογραφία γέννησε τον κινηματογράφο, αλλά και την αλληλεπίδραση των δύο αυτών «αδελφικών» μορφών τέχνης μέσα στο χρόνο.