Πλούσιο είναι το κινηματογραφικό μενού αυτής της εβδομάδας, με 10 ταινίες (7 νέες και 3 επανεκδόσεις) να κάνουν πρεμιέρα. Ταινίες για όλα τα γούστα, για μικρούς και μεγάλους.

Στις αίθουσες έρχεται ο «Τελευταίος Ταξιτζής», η ελληνική ταινία για το stalking, με την Κλέλια Ανδριολάτου, το πολυαναμενόμενο έπος του Κέβιν Κόστνερ, αλλά και το θρίλερ του καλοκαιριού, «Ένα Ήσυχο Μέρος: Ημέρα Πρώτη».

Horizon: Ένα Αμερικανικό Έπος

Σκηνοθεσία: Κέβιν Κόστνερ
Σενάριο: Τζον Μπερντ, Κέβιν Κόστνερ, Μαρκ Κάσνταν
Πρωταγωνιστούν: Κέβιν Κόστνερ, Σιένα Μίλερ, Σαμ Γουόρθινγκτον, Τζιοβάνι Ριμπίζι
Διάρκεια: 181 λεπτά
Διανομή: Tanweer

Η υπόθεση
Τοποθετημένη την περίοδο του Αμερικανικού Εμφυλίου Πολέμου, κι εμπνευσμένη από τα επικά κλασικά γουέστερν της Warners Bros, η τετραλογία του «Horizon» φιλοδοξεί να μας διηγηθεί τις περιπέτειες των πρώτων αποίκων της Άγριας Δύσης, μέσα από πολυπρόσωπες ιστορίες οικογενειών, μεταναστών, τυχοδιωκτών που αναζήτησαν το αμερικανικό όνειρο στον «ορίζοντα».

Ο Τελευταίος Ταξιτζής

Σκηνοθεσία: Στέργιος Πάσχος
Σενάριο: Στέργιος Πάσχος
Πρωταγωνιστούν: Κώστας Κορωναίος, Κλέλια Ανδριολάτου, Μαρίσσα Tριανταφυλλίδου, Έκτορας Λιάτσος, Γιώργος Ζιάκας, Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης
Διάρκεια: 114 λεπτά
Διανομή: Weird Wave

Η υπόθεση
Ο Θωμάς, ένας πενηντάρης κατ’ ανάγκη ταξιτζής, ζει μαζί με τη γυναίκα του, Μαρία, και τον έφηβο γιο του, Τάσο. Έχει σπουδάσει φιλολογία και αγαπάει πολύ τη λογοτεχνία, αλλά ποτέ δεν κατάφερε να ζήσει σύμφωνα με τις προσδοκίες που είχε από τον εαυτό του. Η αυτοκτονία ενός πελάτη φέρνει στην επιφάνεια τα απωθημένα του και τον βυθίζει στην ερωτική εμμονή.

Ο ταξιτζής ήρωας του Στέργιου Πάσχου (Κώστας Κορωναίος), υποστηρίζει πως δουλεύει νύχτα για να συλλέγει ιστορίες. Δεν θεωρεί εαυτόν «απλώς μεταφορέα», αλλά έναν «διαμορφωτή συνείδησης» που αφουγκράζεται τις ανάγκες του πελάτη. Όταν όμως γνωρίζει μια όμορφη κοπέλα (Κλέλια Ανδριολάτου) που σχετίζεται με τον αυτόχειρα πελάτη του, όλες οι βεβαιότητές του καταρρέουν, και η κατάσταση ξεφεύγει από τον έλεγχό του.

Ένα Ήσυχο Μέρος: Ημέρα Πρώτη

Σκηνοθεσία: Μάικλ Σαρνόσκι
Σενάριο: Μάικλ Σαρνόσκι, Τζον Κραζίνσκι
Πρωταγωνιστούν: Λουπίτα Νιόνγκ’ο, Τζόζεφ Κουίν, Ντζίμον Χούνσο, Αλεξ Γουόλφ
Διάρκεια: 100 λεπτά
Διανομή: Feelgood

Η υπόθεση
Όταν η Samira επιστρέφει στη γενέτειρά της, το μόνο που θέλει είναι ένα κομμάτι νεοϋορκέζικη πίτσα από το αγαπημένο της μέρος. Αντ’ αυτού, βρίσκεται παγιδευμένη σε έναν βίαιο, ολοζώντανο εφιάλτη που θα μπορούσε να είναι η τελευταία μέρα της πάνω στη Γη. Μαζί με έναν εντελώς άγνωστο τύπο, που ακούει στο όνομα Eric, και τη γάτα της ξεκινάει ένα επικίνδυνο ταξίδι μέσα από φλεγόμενα κτίρια, πλημμυρισμένους σταθμούς μετρό και διαλυμένα αυτοκίνητα σε έναν πρόσφατα σιωπηλό κόσμο, όπου παντού ελλοχεύουν απειλές.

Μικρά Πρόστυχα Γράμματα

Σκηνοθεσία: Θία Σάροκ
Σενάριο: Τζόνι Σουίτ
Πρωταγωνιστούν: Ολίβια Κόλμαν, Τζέσι Μπάκλεϊ, Τίμοθι Σπολ, Τζέμα Τζόουνς, Μαλάχι Κέρμπι
Διάρκεια: 100 λεπτά
Διανομή: Spentzos Film

Η υπόθεση
Μια παραθαλάσσια πόλη της Αγγλίας τη δεκαετία του 1920, γίνεται μάρτυρας μιας φάρσας και ενός απαίσιου σκανδάλου, σε αυτή την ταραχώδη κωμωδία μυστηρίου. Βασισμένη σε μια αληθινή ιστορία πιο παράξενη από τη φαντασία, ακολουθεί δύο γειτόνισσες: τη βαθιά συντηρητική ντόπια Edith Swan και τη θορυβώδη Ιρλανδή μετανάστρια Rose Gooding.

Όταν η Edith και οι άλλοι κάτοικοι αρχίζουν να λαμβάνουν πονηρές επιστολές γεμάτες άθελα ξεκαρδιστικές βωμολοχίες, η Rose με το «βρώμικο» στόμα της, κατηγορείται για το έγκλημα. Οι ανώνυμες επιστολές προκαλούν εθνικό σάλο και ακολουθεί μια δίκη. Ωστόσο, καθώς οι γυναίκες της πόλης – με επικεφαλής την αστυνομικό Gladys Moss – αρχίζουν να ερευνούν οι ίδιες το έγκλημα, υποψιαζόμενες ότι κάτι δεν πάει καλά και η Rose μπορεί να μην είναι τελικά η ένοχη.

Ο Πάντα-Πανγκ στην Αφρική

Σκηνοθεσία: Κάρστεν Κίλεριχ, Ρίτσαρντ Κλάους
Σενάριο: Κάρστεν Κίλεριχ, Ρίτσαρντ Κλάους, Ρομπ Σπράκλινγκ
Μουσική: Βίτζεϊ Μπίρπουτ
Διάρκεια: 84 λεπτά
Ηθοποιοί: Τόνια Μαράκη, Δημήτρης Δρίβας, Μαριλένα Λιακοπούλου, Μυρτώ Ναούμ, Κωνσταντίνος Στελλούδης, Εβίνα Χριστογιαννοπούλου, Δημήτρης Κανέλλος, Τάκης Σακελλαρίου, Κώστας Τερζάκης, Νατάσσα Κομματά, Γιώργος Σκιαδάς
Διανομή: The Film Group

Η υπόθεση
Ο Πανγκ, ένα αστείο και περιπετειώδες νεαρό αρκουδάκι πάντα, θα ταξιδέψει από την Κίνα στην Αφρική για να σώσει τη δράκαινα φίλη του που έχει πέσει θύμα απαγωγής από έναν τρελό μπαμπουίνο και του κροκόδειλου συνεργού του. Στο ταξίδι του, θα ανακαλύψει έναν άγνωστο για εκείνον κόσμο, θα κάνει απρόσμενους νέους φίλους και θα κληθεί να ξεπεράσει εμπόδια που ούτε μπορούσε να φανταστεί, σε μία επική περιπέτεια για όλη την οικογένεια.

Gas Station ή Τα Περιστέρια της Λαχώρης

Σκηνοθεσία: Θωμάς Σίδερης
Σενάριο: Θωμάς Σίδερης
Διάρκεια: 82 λεπτά
Διανομή: New Star

Η υπόθεση
Η ταινία γυρίστηκε σε τρεις χώρες, Ελλάδα, Πακιστάν και Λιβύη και καταγράφει το κύκλωμα διακίνησης μεταναστών από το Πακιστάν μέχρι τα κέντρα κράτησης-κολαστήρια της Λιβύης. Το ντοκιμαντέρ περιλαμβάνει πολύ σημαντικά ντοκουμέντα, κυρίως τις τηλεφωνικές συνομιλίες των μεταναστών με τις οικογένειές του λίγο πριν ξεκινήσουν το μοιραίο ταξίδι τους για την Ιταλία αλλά και υλικό που βιντεοσκόπησαν οι ίδιοι οι μετανάστες με το κινητό τους τηλέφωνο στα λιβυκά κέντρα κράτησης στην πόλη Αλ-Χομς. Είναι οι τελευταίες συνομιλίες και το τελευταίο καταγεγραμμένο υλικό για πολλούς από τους αγνοούμενους ή τα θύματα του ναυαγίου.

Blue Lock The Movie – Episode Nagi

Σκηνοθεσία: Σουνσούκε Ισικάουα
Σενάριο: Τάκου Κισιμότο
Διάρκεια: 91 λεπτά
Διανομή: Feelgood Entertainment

Η υπόθεση
«Αυτό είναι μια ταλαιπωρία». Αυτή ήταν η αγαπημένη φράση του δευτεροετούς μαθητή λυκείου Nagi Seishiro που ζούσε μια βαρετή ζωή. Όταν ο Mikage Reo, ένας συμμαθητής του που ονειρευόταν να κερδίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο, ανακαλύπτει την κρυφή ικανότητα του Nagi, τον παροτρύνει να παίξει ποδόσφαιρο και να μοιραστεί το εξαιρετικό ταλέντο του. Μια μέρα, λαμβάνει μια πρόσκληση για το μυστηριώδες BLUE LOCK Project. Αυτό που τον περιμένει εκεί είναι οι καλύτεροι επιθετικοί που έχουν συγκεντρωθεί από όλη τη χώρα. Το όνειρο του Nagi να γίνει ο καλύτερος, μαζί με τον Reo, θα οδηγήσει αυτό το παιδί-θαύμα σε έναν κόσμο που δεν έχει γνωρίσει ποτέ. Ένα παιδί-θαύμα μπορεί να αναδειχθεί όταν κάποιος το ανακαλύψει…. τώρα, το απίστευτο ταλέντο και η προσωπικότητα του επιθετικού Nagi Seishiro θα βάλουν φωτιά στον κόσμο του ποδοσφαίρου.

The Straight Story

Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Λιντς
Σενάριο: Τζον Ρόουτς, Μέρι Σουίνι
Πρωταγωνιστούν: Ρίτσαρντ Φάρνσγουορθ, Σίσι Σπέισεκ, Χάρι Ντιν Στάντον
Διάρκεια: 112 λεπτά
Διανομή: Summer Classics

Η υπόθεση
Ο Λιντς, ευρέως γνωστός για το σουρεαλιστικό και αινιγματικό σινεμά του, υιοθετεί εδώ μια πιο ρεαλιστική και ποιητική προσέγγιση, αποτυπώνοντας με ευαισθησία το επικό ταξίδι του Άλβιν μέσα από τα απέραντα τοπία της Μεσοδυτικής Αμερικής. Κάθε συνάντηση κατά μήκος της διαδρομής του γίνεται μια ευκαιρία για προβληματισμό πάνω στη ζωή, τις ανθρώπινες σχέσεις και τη δύναμη της συγχώρεσης.

Η Μεγάλη Ανατριχίλα

Σκηνοθεσία: Λόρενς Κάσνταν
Σενάριο: Λόρενς Κάσνταν, Μπάρμπαρα Μπένεντεκ
Πρωταγωνιστούν: Τομ Μπέρεντζερ, Γκλεν Κλόουζ, Τζεφ Γκόλνμπλαμ, Γουίλιαμ Χερτ, Κέβιν Κλαίν, Μέρι Κέι Πλέις, Μεγκ Τίλι
Διάρκεια: 105 λεπτά
Διανομή: Carousel Films

Η υπόθεση
Μετά την αυτοκτονία του Αλεξ Μάρσαλ, οι παλιοί συμφοιτητές του από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν και στενοί φίλοι του παρευρίσκονται στην κηδεία του σε μια φυτεία στο Μπορόφ της Νότιας Καρολίνας. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, όλοι μένουν στο σπίτι των συμφοιτητών και φίλων τους Σάρα και Χάρολντ Κούπερ. Τίποτα δεν θα είναι το ίδιο μετά από εκείνο το σημείο.

Ο Επιστάτης Σάνσο

Σκηνοθεσία: Κένζι Μιζογκούτσι
Σενάριο: Ογκάι Μόρι, Φούτζι Γιαχίρο, Γιοσικάτα Γιόντα
Πρωταγωνιστούν: Εϊτάρο Σίντο, Κίνιο Τανάκα, Γιοσιάκι Χαναγιάγκι
Διάρκεια: 124 λεπτά
Διανομή: New Star

Η υπόθεση
Στη μεσαιωνική Ιαπωνία ένας κυβερνήτης, με καλό χαρακτήρα, πράος και φιλεύσπλαχνος με τους ανθρώπους, εξορίζεται. Η γυναίκα του και τα δύο του παιδιά, ο γιος του και η κόρη του, αποφασίζουν να τον επισκεφθούν. Στο δρόμο θα τους επιτεθούν ληστές. Η μητέρα τους πουλιέται σαν πόρνη και τα δύο παιδιά σαν σκλάβοι στον παντοδύναμο και αυταρχικό επιστάτη Σάνσο. Τα παιδιά θα μεγαλώσουν και, μετά από πολλά χρόνια, θα καταφέρουν να δραπετεύσουν, αφού ο γιος θα κερδίσει βαθμιαία την εύνοια του Σάνσο. Θα ψάξουν να βρουν τη μητέρα τους και όλοι μαζί θα αποτίσουν φόρο τιμής στον πατέρα τους.