Η νέα ταινία του The Boy (Αλέξανδρος Βούλγαρης), «Πολύδροσο» είναι ένα μικρό, γλυκό ποίημα για μια μαμά και μια κόρη – μια καταπράσινη, ονειρική καρτ ποστάλ που όταν την ανοίγεις παίζει μουσική. Η Βίκυ Καγιά και η Σοφία Κόκκαλη πρωταγωνιστούν στο Πολύδροσο, το οποίο ξεχειλίζει από ομορφιά και αγάπη.

Μία νεαρή γυναίκα επιστρέφει στο πατρικό της για να φροντίσει την ασθενή μητέρα της, η οποία πρόκειται να υποβληθεί σε μια σοβαρή επέμβαση. Μέσα από την ιστορία αυτή, ο The Boy ακουμπάει με ευαισθησία και τρυφερότητα τη σχέση μητέρας – κόρης. Εξάλλου, όπως λέει και ο ίδιος, πρόκειται για «μια ταινία για ανθρώπους τρυφερούς σε έναν όχι τρυφερό κόσμο».

Η υπόθεση της ταινίας

Η Σοφία, η κόρη, επιστρέφει στο Πολύδροσο για να φροντίσει τη Σοφία, τη μητέρα της. Στη γειτονιά που μεγάλωσε την περιμένουν όλοι οι λόγοι που την έκαναν κάποτε να θέλει να φύγει. Το Πολύδροσο είναι ένα απομονωμένο προάστιο και οι Σοφίες περνάνε τις μέρες τους σκοντάφτοντας σε πρώτα φιλιά, μυστικά και φαντάσματα του παρελθόντος.

Ο The Boy, στην έβδομη μεγάλου μήκους ταινία του, έχει βαλθεί να μας κάνει να φύγουμε με δάκρυα από τις αίθουσες. Όπως σημειώνει ο ίδιος για το δικό του Πολύδροσο: «Αγάπη. Αγάπη. Αγάπη. Η μαμά φοβόταν ότι θα χορέψω μακριά απ’ το Πολύδροσο. Το Πολύδροσο ήταν τα σύνορα που ίσχυε η αγάπη μας. Όταν πεθάνω τι ωραία που θα ‘ναι να γίνω φάντασμα. Να στοιχειώσω το Πολύδροσο. Είμαστε μακριά από τα πάντα εδώ. Στο Πολύδροσο κάθε ώρα, είναι ώρα κοινής ησυχίας. Τ’ αγαπάω αυτό το σπίτι. Υποσχέσου μου ότι αν πεθάνω, δεν θα το πουλήσεις ποτέ».

Συντελεστές

Μοντάζ – Σενάριο – Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Βούλγαρης
Διεύθυνση φωτογραφίας: Σίμος Σαρκετζής
Πρωταγωνιστούν: Σοφία Κόκκαλη, Βίκυ Καγιά, Έλσα Ζάρρη, Μαίρη Γιαννούλα, Κάρλα Φουρ, Μάγια και Ανδριάνα Γκαρίλα, Ειρήνη Βιανέλλη, Βαγγέλης Λουκίσας, Ελένη Μπερντέ, Μυρτώ Τζίμα και ο Ευθύμης Φιλίππου
Διάρκεια: 84′

Ειδική preview προβολή

Την Κυριακή 12 Μαΐου στις 21:00, την ημέρα της Γιορτής της Μητέρας, το Cine Paris θα φιλοξενήσει μία μοναδική preview προβολή με 1+1 εισιτήριο για όποιον συνοδεύεται από τη μαμά του. Από τις 20:00, οι θεατές θα μπορούν να βγουν instant τρυφερές αναμνηστικές φωτογραφίες με το πιο αγαπημένο τους πρόσωπο στον κόσμο. Εισιτήρια διαθέσιμα στο cineparis.gr

Από 16 Μαΐου στους κινηματογράφους από το Cinobo