Εδώ και λίγο διάστημα το Θησείο, μια από τις ομορφότερες γειτονιές της πόλης, μπήκε δυναμικά και πάλι στην ατζέντα μας. Κι όταν λέω «μας», εννοώ όλων όσων αγαπάμε την Αθήνα και αναζητούμε μανιωδώς καθετί καινούριο που την ομορφαίνει.

Σε αυτή την περίπτωση ανήκει και το Root Artspace. Ο νέος δηλαδή πολυχώρος που φαίνεται να έχει κάτι νέο και διαφορετικό «να πει». Ξεκινώντας από το χώρο του, στεγάζεται σε ένα από τα ιστορικότερα κτήρια της πόλης.

Εδώ δηλαδή που κάποτε (1845) βρισκόντουσαν οι Στάβλοι του Όθωνα, ενώ τη δεκαετία του ’90 το μπαρ Στάβλος αποτελούσε προορισμό διασκέδασης. Μετά από περίπου ένα χρόνο «σιγής», το Root Artspace ήρθε να δώσει νέα διάσταση στο κτήριο της οδού Ηρακλειδών 10. Το design του (τεράστιου) χώρου είναι άκρως μινιμαλιστικό, με αγάπη στο ξύλο και κάποια βιομηχανικά στοιχεία να δίνουν το στίγμα τους. Σου δίνει την αίσθηση της απλότητας, παρόλο που όσες φορές κι αν ξεναγηθεί κάποιος στο χώρο του θα βρει (νέες) λεπτομέρειες που θα του κινήσουν την προσοχή. Μια από αυτές τις ουσιώδης λεπτομέρειες, αποτελούν και τα έργα Ελλήνων δημιουργών, τα οποία μάλιστα μπορείτε να αγοράσετε.

Στον πολυχώρο όπου (θα) προβάλλονται ταινίες (τον προηγούμενο μήνα πραγματοποιήθηκε το Root Film Festival, ένα νέο κινηματογραφικό φεστιβάλ), (θα) φιλοξενούνται καλλιτεχνικά –κι όχι μόνο events-, και παράλληλα θα μπορεί κάποιος να φάει, να πιεί το ποτό του, να αγοράσει βινύλια από το αντίστοιχο μαγαζί και να περιηγηθεί σε ένα κελάρι με 50 ετικέτες κρασιού του ελληνικού και διεθνή αμπελώνα.

Σε ό,τι αφορά την κουζίνα του, εδώ συναντάμε τη chefΑυγερία Σταπάκη που μας προτείνει ένα paleo friendly μενού (νοοτροπία φαγητού που έρχεται από την Παλαιολιθική εποχή, όταν οι άνθρωποι τρέφονταν με αγνές τροφές και όχι με τυποποιημένα κ επεξεργασμένα φαγητά) προσαρμοσμένο σε μια μοντέρνα γευστική οπτική.

Οι προτάσεις του καταλόγου διακρίνονται για την αγνότητα της πρώτης ύλης και τη value for money φιλοσοφία, ενώ το γευστικό αποτέλεσμα ικανοποιεί. Περνώντας στην cocktail list, που υπογράφει ο ταλαντούχος bartender Γιάννης Σαμαράς, καλύπτουμε όλες τις προσδοκίες μας με τα cocktails χωρίς ζάχαρη και γλουτένη να τραβούν την προσοχή.
Τα παραπάνω αποτελούν μόνο μια μικρή γεύση του τι είναι το Root ArtSpace. Κι αυτό γιατί με το που μπείτε στον χώρο θα καταλάβετε πως πρόκειται για ένα μέρος που δεν χωρά τις συνηθισμένες «ετικέτες». Το Root Artspace αποτελεί κατηγορία από μόνο του.

Info:
Ηρακλειδών 10, 118 51, Θησείο,
210 34 50 003
[email protected]
www.rootartspace.gr


Αν θέλετε να μάθετε ποια είναι τα καλύτερα στέκια για φαγητό και καφέ στην περιοχή κατεβάστε την εφαρμογή Athens by GreekGuide.com στο κινητό σας δωρεάν και απολαύστε ένα άλλο «πρόσωπο» της Αθήνας!