Ο ξυλοπόδαρος, όπως όλοι οι χαρακτήρες που εμπλέκονται με τις τέχνες του τσίρκο, είναι μία ιδιαίτερη φιγούρα. Ένας άνθρωπος performer, που μέσα από τη διογκωμένη σιλουέτα του έρχεται να προσφέρει κάτι πολύ παραπάνω από αρχικό ενθουσιασμό στο είδωμα του.

Μαζευόμαστε σαν μια παρέα που είτε δουλεύουμε ως ξυλοπόδαροι, είτε ασχολούμαστε με την τέχνη αυτή ερασιτεχνικά, είτε απλά θέλουμε να γνωρίσουμε και άλλους ανθρώπους σαν κι εμάς που αγαπάνε να εκφράζονται σε κόσμο… «αφ΄υψηλού». Το σεμινάριο μας θα κρατήσει τρείς μέρες, από τέσσερις ώρες κάθε μέρα.

Την πρώτη μέρα θα δουλέψουμε το τεχνικό κομμάτι της ακροβασίας στα ξυλοπόδαρα, οδηγώντας το ένα βήμα παραπέρα από το απλό περπάτημα. Θα δουλέψουμε απλές ασκήσεις ακροβατικών εδάφους και ασκήσεις με παρτενέρ πάνω στα ξυλοπόδαρα, καθώς επίσης θα πειραματιστούμε και σε τεχνικές χορευτικού αυτοσχεδιασμού με παρτενέρ.

Τη δεύτερη ημέρα θα γνωρίσουμε λίγο καλύτερα τι σημαίνει για τον καθένα από εμάς το να είσαι ξυλοπόδαρος. Θα ανακαλύψουμε πώς ένας ξυλοπόδαρος είναι ίσως κάτι πολύ παραπάνω από έναν δεξιοτέχνη της ισσοροπίας. Μέσα από το θεατρικό παιχνίδι με την ομάδα θα δουλέψουμε το χαρακτήρα του ξυλοπόδαρου. Πως ένας θεατρικός χαρακτήρας αποκτά ιδιαίτερη κίνηση και έκφραση αν του προσθέσεις μερικούς πόντους; Πως μπορούμε να αλληλοδράσουμε με την ομάδα σένα θεατρικό αυτοσχεδιασμό;

Την τρίτη μέρα θα βγούμε στον έξω κόσμο, βάζοντας σε εφαρμογή όσα μάθαμε τις προηγούμενς μέρες, σε μια «ειδική αποστολή»…

Ημερομηνίες: Δευτέρα 22, Τρίτη 23, Τετάρτη 24 Νοεμβρίου
Ώρες: 15.00 – 19.00 Χώρος: Block 33 Κόστος: 40 ευρώ

Για την ασφάλεια μας είναι απαραίτητο να έχουμε μαζί μας επιγονατίδες και αν υπάρχουν προστατευτικά για τους καρπούς.
Το σεμινάριο απευθύνεται σε άτομα που έχουν ήδη μια επαφή με το αντικείμενο.

Όποιος δεν έχει δικά του ξυλοπόδαρα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας.

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι Παρασκευή 19.11 στο 6936142874 (Μαριάνθη) και στο [email protected] Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Εισηγητές σεμιναρίου: Μότα Μαριάνθη και η ομάδα καλλιτεχνών θεάτρου δρόμου, «High Society».
Η Μαριάνθη ασχολείται επαγγελματικά με το σύγχρονο χορό και το χοροθέατρο. Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων πάνω σε διαφορετικές τεχνικές σωματικής έκφρασης, ενώ παράλληλα έχει συμμετέχει σε παραστάσεις και φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη, το Παρίσι και το Βερολίνο. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται ενεργά με το σύγχρονο τσίρκο εξασκώντας κυρίως την τέχνη του ξυλοπόδαρου και δημιουργώντας παραστάσεις θεάτρου δρόμου σε Ελλάδα και εξωτερικό. Με τους «High Society» προπονούνται μαζί και δημιουργούν παραστάσεις στην πόλη.