Ένα ιδιαίτερο γεγονός του καλοκαιριού είναι το Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας, που ξεκινάει σήμερα τις εκδηλώσεις του στην Παραλία της Αύρας με συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών.

Η Κρατική Ορχήστρα θα παρουσιάσει στις 9 μ.μ. ένα ωραίο πρόγραμμα δίπλα στη θάλασσα! Στο πρώτο μέρος της βραδιάς ο αρχιμουσικός Μιχάλης Οικονόμου θα οδηγήσει την ορχήστρα στην εκτέλεση της δραματικής εισαγωγής από τη σκηνική μουσική που ο Μπετόβεν συνέθεσε το 1810 για το δράμα Εγκμοντ του Γκαίτε.

Ο σολίστ του βιολοντσέλου Ρενάτο Ρίπο θα ερμηνεύσει στη συνέχεια το Πρώτο Κοντσέρτο του Γάλλου ρομαντικού συνθέτη Καμίγ Σαιν-Σανς, ενώ στο δεύτερο μέρος επιστρέφοντας στο έργο του Μπετόβεν η ΚΟΑ θα ερμηνεύσει τη Δεύτερη Συμφωνία του σε ρε μείζονα.

Αν και γραμμένη σε μια εποχή που τα πρώτα προβλήματα ακοής οδηγούσαν τον συνθέτη σε απόγνωση, η συμφωνία του αυτή είναι μια από τις πιο φωτεινές δημιουργίες του.

Το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Αίγινας θα συνεχίσει την Κυριακή 4 Αυγούστου στην ορεινή Παχειά Ράχη, στο Μικρό Θέατρο Ιάσονα Μολφέση, με μια παράλληλη εκδήλωση: την προβολή της ταινίας-ντοκιμαντέρ «Γυμνά Χέρια» του Γιώργου Σκεύα για τον Δημήτρη Μητρόπουλο με τον Λευτέρη Βογιατζή σε ένα διπλό αφιέρωμα στον συνθέτη και στον ηθοποιό που έφυγε πρόσφατα.

Την Τρίτη 6/8 το νεοσύστατο σύνολο μουσικής δωματίου Κύκλος (Kyklos Ensemble) θα παρουσιάσει τη συναυλία «Αστορ Πιατσόλα για 12» στην Παραλία της Αύρας και την Τετάρτη 7/8 θα δώσει συναυλία στην Παχειά Ράχη το κουαρτέτο εγχόρδων «Τρόπος». Φινάλε στις 9/8 με το κουιντέτο του Δημήτρη Καλαντζή και τη συναυλία «Ο Μάνος Χατζιδάκις συναντά την τζαζ» (Παραλία Αύρας).