Ένας νέος καλλιτέχνης στο χώρο του θεάτρου, με ειδικές, πολυετείς σπουδές στο χορό και τη μουσική, μας ταξιδεύει στο χρόνο, αναγεννώντας από τις στάχτες τους μνήμες ξεχασμένες από το σύγχρονο άνθρωπο.

Οι πρωτόπλαστοι. Το προπατορικό αμάρτημα. Η μεταφορά στο σήμερα. Ο έρωτας, η αμαρτία και η αγάπη, ως αρχέγονες αισθήσεις, εκφάνσεις της ζωής, μορφές της ανθρώπινης ψυχής.

Οι τρείς συνιστώσες που μπορούν να κινηθούν με μεγάλη ευκολία από τη μια κορυφή στην άλλη , ενός τριγώνου ζωής, πάθους, ύπαρξης.

Ο Σώζων πλαισιωμένος από μία ομάδα καλλιτεχνών αφηγείται, σε αφηρημένη μορφή, τη γέννηση της αγάπης, την αντοχή της στο χρόνο όταν ο άντρας μεταμορφώνεται σε σύγχρονο Αδάμ και η γυναίκα σε μία μοντέρνα Εύα γεμάτη με την ίδια φλόγα και το πάθος της πρωτόπλαστης.

Στη σκηνή 9 νέα πρόσωπα που αποδίδουν με εναλλακτικό τρόπο τις 3 έννοιες του έργου, απόλυτα γήινες και πραγματικές με ανθεκτικότητα στο πέρασμα των καιρών, τις αλλαγές που υπέστη ο κόσμος μας, τις υπάρξεις που μας υπέβαλλαν να είμαστε.

Ο έρωτας γεννιέται, η αγάπη αντέχει στο χρόνο, η αμαρτία ζει μέσα μας. Τρεις αλήθειες που συνυπάρχουν ταυτόχρονα, ξεδιπλώνονται περίτεχνα μέσα από τη μουσική και παίρνουν σάρκα και οστά μέσα από τους στίχους, την κίνηση των σωμάτων, την έκφραση. Ο σκοπός του έργου είναι να προβληματίσει το θεατή γύρω από ζητήματα διαχρονικά που ξεπερνούν τις ιδιαιτερότητες της κάθε εποχής. Τι είναι η αμαρτία; Αν σου δινόταν η ευκαιρία θα έσβηνες τα λάθη σου; Θα έδιωχνες τα πάθη σου? Θα ζούσες χωρίς αδυναμίες;

Θα μπορούσες να διαγράψεις εσένα;

Φέτος, μας δίνεται η ευκαιρία να αγαπήσουμε ξανά τον εαυτό μας, να συγχωρέσουμε τα λάθη μας, να ξυπνήσουμε τα πάθη μας.

Πρόκειται για μία παράσταση με σουρεαλιστική προσέγγιση, σε μινιμαλιστικό φόντο, που ξεφεύγει από τα τετριμμένα.

Είναι μία κατάθεση ψυχής που πυροδοτεί την έναρξη μιας άλλης εποχής. Ίσως, μιας εποχής πιο θετικής και αισιόδοξης, από αυτήν που διανύουμε ως άνθρωποι του σήμερα.

Συντελεστές:
Μουσική, στίχοι, σενάριο, σκηνοθεσία: Σώζων
Επιμέλεια Σκηνής: Θοδωρής Μπούκουρης
Video Editing: Σοφία Ζερβού

Παίζουν:

Αγγελική Ανδρινοπούλου, Κωνσταντίνος Κριτσέλας, Έφη Καμαρινοπούλου, Σοφία Ζερβού, Πολυδώρα Βλάχου, Αντώνης Λιθαδιώτης, Χριστίνα Μαυρατζώτη, Μάρθα Νάνου, Αθηνά Σπανουδάκη

Μέρες και ώρες παραστάσεων:

Παρασκευή: 21: 30
Σάββατο : 21: 30
Κυριακή : 21: 00

Διάρκεια: 75 λεπτά