Από τις 16 Νοεμβρίου 68 θεατές- πελάτες του ξενοδοχείου «Άριστον» (Διοικητηρίου 5) στη Θεσσαλονίκη θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν για πολύ ξεχωριστή εμπειρία που θα τους ταξιδέψει σε «Fake Time».

Η παράσταση «Fake Time» αποτελεί την εξέλιξη του «The Hunt, A Mind Game», μια παραγωγή που πραγματοποιήθηκε στον 4ο όροφο του εγκαταλελειμμένου ξενοδοχείου «Άριστον», στο πλαίσιο του παράλληλου προγράμματος της 15ης Μπιενάλε Νέων της Μεσογείου – Symbiosis? (Οκτ. – Νοε. 2011).

Το «Fake Time» είναι μια site-specific performance που εκτυλίσσεται και σε 7 ορόφους του ξενοδοχείου, οι οποίοι έχουν μεταμορφωθεί σε διαφορετικούς κόσμους, όπως δάσος, ψυχιατρείο, δημόσιες υπηρεσίες, κ.α.
Στα 42 του δωμάτια, ο θεατής κινείται «ελεύθερα» αλλά συγχρόνως «ελεγχόμενα».

Η performance στηρίζεται στην παράδοξη προσπάθεια να οργανωθεί το χάος της καθημερινότητας. Μία βιωματική εμπειρία εμπνευσμένη από την καθημερινότητα και την κοινωνική συμπεριφορά που επηρεάζει τον κάθε θεατή μοναδικά, σύμφωνα με τις εμπειρίες, τις αναμνήσεις και την προσωπική του αντίληψη για τον χρόνο (ρεαλιστικό και κοινωνικό). Αναφέρεται στο παρόν που αμέσως γίνεται παρελθόν, στην νοσταλγία του παρελθόντος και στη σύγχρονη εποχή, η οποία στο πέρασμα του χρόνου επαναλαμβάνεται.

Πρόκειται για ένα κυνηγητό στο χρόνο, στο οποίο κάθε επισκέπτης καλείται να ενδοσκοπήσει, ώστε να συλλέξει τα σπασμένα κομμάτια μιας σύνθετης προσωπικότητας, της δικής του!

Η αγορά εισιτηρίου -που θα στοιχίζει 15 ευρώ- θα γίνεται ονομαστικά και όταν ο θεατής-πελάτης θα έρχεται στο ξενοδοχείο, θα κάνει check in στη ρεσεψιόν. Στη συνέχεια, θα οδηγείται στην αίθουσα υποδοχής όπου θα συμπληρώνει ένα ερωτηματολόγιο με ερωτήσεις που φαντάζουν ασυνήθιστες αλλά είναι βασισμένες σε επιστημονικά δεδομένα προκειμένου να διαμορφώσουν το ψυχολογικό του προφίλ.

«Αισθάνομαι έντονη νευρικότητα τον τελευταίο καιρό», «Έχω παρατηρήσει αλλαγές στην όρεξη και στην ερωτική μου διάθεση» ή «Θυμώνω όταν περιμένω το ποτό μου επί 40΄στο μπαρ γιατί ο μπάρμαν σερβίρει πρώτα τους διάσημους και τις ωραίες γυναίκες»! και «Θέλω την μαμά μου παντού, ακόμη και σε συσκευασία τσέπης, για να μην την αποχωρίζομαι ποτέ», είναι μερικές από τις ερωτήσεις που θα πρέπει να απαντηθούν για την εξέλιξη της performance.

Αφού καταρτίζεται το ψυχολογικό προφίλ του καθενός, μία «νοσοκόμα» οδηγεί ξεχωριστά τον θεατή σε διαφορετικά δωμάτια ενός ψυχιατρείου, ανάλογα με τη… νόσο του, όπου ξεκινάει μία διαδραστική θεραπεία.
«Οι μεγαλομανείς, θα οδηγούνται σε ένα δωμάτιο όπου ο performer θα τους ντύσει σαν βασιλιάδες και θα κάνει το πορτρέτο τους.

Ο δεύτερος όροφος του ξενοδοχείου είναι διαμορφωμένος ώστε να εκφράζει την εξουσία και την καταστολή, με ένα αστυνομικό τμήμα με κελί και δωμάτιο ανάκρισης, ο τρίτος όροφος αντιπροσωπεύει τη φύση, κατάφορτος με κλαδιά πεύκων και φύλλα, ο τέταρτος παρέμεινε ίδιος, όπως ήταν πέρσι στην Μπιενάλε, δηλαδή η βιογραφία μίας κοπέλας από το ροζ, κοριτσίστικο δωμάτιο έως την ενηλικίωσή της.

Ο πέμπτος όροφος ανήκει στην… ξεπεσμένη αριστοκρατία, με χρυσοποίκιλτα έπιπλα και βαριά χαλιά ενώ ο έκτος απευθύνεται αποκλειστικά στους περίεργους!

Η αυλαία της παράστασης θα ανοίξει στις 16 Νοεμβρίου και θα απευθύνεται κάθε φορά αυστηρά σε 68 θεατές- πελάτες του ξενοδοχείου.
Έτοιμοι για κράτηση;