Μερικές φορές τα απλά πράγματα είναι και τα δυσκολότερα. Για παράδειγμα το ερώτημα «πού θα φάμε καλό σουβλάκι» δεν μπορεί να μην σας έχει απασχολήσει κατά καιρούς, κι ακόμη κι αν έχετε καταλήξει στα 2-3 classic σας, χρειάζεστε πάντα «νέες» πινελιές. Μέσα σε αυτές συμπεριλαμβάνεται το Kalamaki Bar στο Κουκάκι. Γράφει η Νάντια Μασσαχού Λειτουργεί τα τελευταία πέντε χρόνια, λίγα μέτρα πιο πάνω από το σταθμό Συγγρού-Φιξ του μετρό, σε έναν γλυκό πεζόδρομο κοντά στην Ακρόπολη, από εκείνους που σε κάνουν να θες να μετακομίσεις σε αυτή τη γειτονιά (σε περίπτωση που δεν είσαι ήδη κάτοικός της). Το location με άλλα λόγια είναι ιδανικό. Ο χώρος είναι προσεγμένος και απλός, θυμίζει μοντέρνο ψητοπωλείο, ενώ διαθέτει και εξωτερικά τραπεζάκια. Περνώντας στον κατάλογο, συναντάς γεύσεις που μπορεί να έχεις «ξαναδεί» σε καταλόγους, αλλά η επιτυχημένη τους εκδοχή σπανίζει. Τα κρέατα του μαγαζιού, όπως μου τονίζει ο ιδιοκτήτης Αντώνης Ιωακειμίδης, προέρχονται από Έλληνες μικρούς παραγωγούς, οι πρώτες ύλες είναι ελληνικές, ενώ ο συγκλονιστικές τηγανητές πατάτες Κύπρου κόβονται στο χέρι και τηγανίζονται σε αγνό λάδι. Από καλαμάκια θα βρείτε μεγάλη ποικιλία, με το χοιρινό και το κοτόπουλο να αποτελούν κλασικές προτάσεις, ενώ το αρνίσιο, το κεμπάπ και το μοσχαρίσιο ολοκληρώνουν την πρόταση του Kalamaki Bar. Από το τραπέζι σου δεν πρέπει να λείπει το αρνίσιο καλαμάκι και οι τηγανιτές πατάτες που συμπεριλαμβάνονται στις καλύτερες που κυκλοφορούν στην πόλη.