Φρεσκοψημμένη, με τραγανό φύλλο, πλούσια γέμιση και λαχταριστή γεύση η μπουγάτσα πάντα θα συγκαταλέγεται στις αγαπημένες μας επιλογές για να ξεκινήσουμε την ημέρα μας με τον πιο απολαυστικό και χορταστικό, παράλληλα, τρόπο. Η παράδοση των Μικρασιατών μεταφέρθηκε αρχικά σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες –εκεί θα δοκιμάσεις και την πιο αυθεντική εκδοχή της– και έπειτα «κατέκλεισε» και την υπόλοιπη Ελλάδα. Γράφει η Ελπίδα Πιτάκη Αλμυρή με φέτα, κιμά, σπανάκι ακόμη και κοτόπουλο ή γλυκιά με κρέμα ή νουτέλα –πιο παραδοσιακή εκείνη με το τυρί ή την κρέμα φυσικά– βάζει σε πειρασμό μικρούς και μεγάλους. Ο δε συνδυασμός της με γάλα κακάο; Μεταφράζεται μόνο στην απόλυτη γευστική εμπειρία, που πάντα θα μας θυμίζει τα παιδικά μας χρόνια.
Μπουγάτσα Ιορδάνης, Χανιά
Μπουγάτσα Γιάννης, Θεσσαλονίκη