Το Μάντσεστερ, το Λονδίνο, η Βαρκελώνη, το Παρίσι, η Λιλ, το Βερολίνο, το Ρότερνταμ, είχαν κάτι κοινό. Οραματίστηκαν και υλοποίησαν ένα ξεκάθαρο σχέδιο αστικής παρέμβασης ακολουθώντας τα βήματα της Βιώσιμης Ανάπτυξης. Κάνοντας την «Ανάπλαση» όχημα εξέλιξης και εξυγίανσης, έγιναν παράδειγμα προς μίμηση και για άλλες πόλεις.
Άραγε η Αθήνα μπορεί να αλλάξει;

Απάντηση δίνει το βιβλίο του 32χρονου πολιτικού μηχανικού, κ. Αλ. Περετζή «Αναπλάθω την πόλη, Αναπτύσσω τη χώρα». Η προτεινόμενη «συνταγή» βασίζεται στα ευρωπαϊκά πρότυπα, αναμειγνύοντας αποτελεσματικά την Ανάπτυξη Ακινήτων με την αστική Ανάπλαση. Η μελέτη αποτελεί πηγή έμπνευσης και προβληματισμού για όλους όσους ασχολούνται με τον τομέα της Ανάπτυξης Ακινήτων, τη Δημόσια Διοίκηση και τη Διαχείριση Ακινήτων, όπως και για κάθε σκεπτόμενο πολίτη, που οραματίζεται μια πόλη συνώνυμο της ποιότητας ζωής και της αλλαγής.

Μερικοί, ίσως σκεφτούν: «Αυτά γίνονται αλλού, όχι στην Ελλάδα». Γιατί όμως όχι; Γιατί να μην αναρωτηθούμε πως ένα τέτοιο Αναπλασιακό Σχέδιο μπορεί να πάρει σάρκα και οστά και στη χώρα μας;
Η πρόταση είναι απλή, σαφής και καθ’ όλα ρεαλιστική.
Καλή Ανάγνωση……