Μία ξεχωριστή φιλανθρωπική συναυλία, αφιερωμένη στα παιδιά της Ένωσης «Μαζί για το παιδί», θα παρουσιάσει την Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου, ο συνθέτης Σταύρος Ξαρχάκος, στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού.

Η βραδιά πέραν του φιλανθρωπικού της χαρακτήρα, αποτελεί αφιέρωμα σε μεγάλους συνθέτες και ποιητές, καθώς ο Σταύρος Ξαρχάκος θα διευθύνει τη 12μελή Κρατική Ορχήστρα Ελληνικής Μουσικής, με έργα των Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι και Σταύρου Ξαρχάκου, σε ποίηση των Νίκου Γκάτσου, Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα.

Η Ένωση παρέχει ψυχολογική, ηθική και οικονομική υποστήριξη και ενημερώνει το κοινό για θέματα σχετικά με τα παιδιά. Συντηρείται αποκλειστικά από ιδιωτικές χορηγίες και δωρεές και από φιλανθρωπικές εκδηλώσεις που διοργανώνει κάθε χρόνο για την ενίσχυση των σκοπών της.

Επιπλέον, έχει θέσει σε λειτουργία τη «Γραμμή Βοήθειας 115 25 Μαζί για το Παιδί», γραμμή βοήθειας, στελεχωμένη από ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς, που παρέχει δωρεάν συμβουλές και ατομικά ραντεβού, κατόπιν αξιολόγησης, σε παιδιά, νέους και γονείς.

Τα έσοδα από τα εισιτήρια θα διατεθούν εξολοκλήρου στην Ένωση «Μαζί για το Παιδί».

Τα τραγούδια θα αποδώσουν τρεις σπουδαίες ερμηνεύτριες: η Έλλη Πασπαλά που με τη βαθιά, ζεστή, της φωνή είναι από τις πιο εκφραστικές Ελληνίδες τραγουδίστριες, η Mάρθα Φριντζήλα, πολυτάλαντη ηθοποιός, σκηνοθέτης και τραγουδίστρια, και η Ηρώ Σαΐα, από τις πιο αξιόλογες ερμηνεύτριες της νέας γενιάς, η οποία πρωτοεμφανίστηκε με τον Σταμάτη Κραουνάκη μέσα από την ομάδα Σπείρα-Σπείρα και πρόσφατα «κατέθεσε» το ταλέντο της στην παράσταση «Γυναίκα Τριαντάφυλλο».

Όσοι βρεθούν στο Ηρώδειο θα απολαύσουν μία βραδιά «μυσταγωγίας» υπό από το φως της πανσέληνου του Σεπτεμβρίου, με οδηγό τον Σταύρο Ξαρχάκο και εισιτήριο τις μελωδίες των μεγαλύτερων Ελλήνων συνθετών.

Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1996 και βοηθά περισσότερα από 10.000 παιδιά κάθε χρόνο. Πρόκειται για κράμα δέκα μη-κερδοσκοπικών φορέων, που εργάζονται για την ευημερία των παιδιών.

Κύριος στόχος της Ένωσης είναι να προσφέρει κάθε μορφή βοήθειας σε παιδιά και νέους ανθρώπους, που αντιμετωπίζουν τον κοινωνικό αποκλεισμό, την ενδο-οικογενειακή βία, χρόνιες ασθένειες, διανοητικές ή σωματικές αναπηρίες και την ασθένεια, ή τον θάνατο, κάποιου μέλους της οικογενείας τους.