Η Pirelli Βόρειας Αμερικής διοργάνωσε μόλις το ευτυχές event «Aston Martin On Ice», με τις 26 ώρες που ακολούθησαν με λίγα μηχανοκίνητα πράγματα να μπορούν να συγκριθούν.

Τα επιβλητικά βουνά του Κολοράντο, στα 1.000 μέτρα υψόμετρο, εκεί που οι πνεύμονες αρχίζουν να δουλεύουν υπερωρίες, λειτούργησαν λοιπόν ως πεδίο μάχης με τα 500 παγωμένα αλόγα που κρύβονται κάτω από το καπό στον απόλυτο παιχνιδότοπο των ενηλίκων!

Για τη διοργάνωση, η Aston Martin παρείχε 11 από τα ένδοξα άρματά της: τέσσερις Aston Martin Vanquish Coupe 2014, τρεις Aston Martin DB9 2014, δύο Vanquish Volante 2014 και δύο Aston Martin V12 Vantage 2015, όλες τους εφοδιασμένες με τα νέα και καινοτόμα ελαστικά Pirelli Winter Sottozero ΙΙΙ.

Τα εντυπωσιακά αυτοκίνητα με τα εξίσου εντυπωσιακά λάστιχα πέρασαν μέσα από δύσκολες δοκιμασίες, που περιλάμβαναν στροφιλίκια, φρεναρίσματα και πλαγιολίσθηση μέσα στην απαράμιλλη κομψότητα των Aston, αποδεικνύοντας ότι τα βαριά κομψοτεχνήματα της βρετανικής φίρμας δεν καταλαβαίνουν από το είδος του τερέν που θα τα ρίξεις.

Στην προσπάθειά της να αποδείξει ότι η ευελιξία μπορεί μόνο να συγκριθεί με την ομορφιά και τις επιδόσεις της, η Aston έχει ιδρύσει μια σειρά από σχολές χειμερινής οδήγησης, στο πλαίσιο των οποίων εγκαινιάστηκε και το λαμπρό αμερικανικό event.

Οι επαγγελματίες οδηγοί ταχύτητας λειτούργησαν ως εκπαιδευτές για τους λίγους και εκλεκτούς που πήραν μέρος στη χειμερινή περιπέτεια (κάποιοι πλήρωσαν τα 5.000 δολάρια της συμμετοχής ενώ άλλοι ήταν επίσημοι προσκεκλημένοι της φίρμας), αλλάζοντας συνεχώς αυτοκίνητα και διαρρηγνύοντας την ησυχία του παγωμένου τοπίου με τα περίφημα «θορύβια» της Aston.

Με τι να συγκρίνεις σε όρους αυτοκίνησης τη μοναδική αυτή εμπειρία; Σε τελική, ποιος οδηγεί Aston Martin στην καθημερινότητά του, πόσο μάλλον σε ακραίες καιρικές συνθήκες;