H Lamborghini αποκάλυψε επίσημα τη νέα Gallardo LP570-4 Squadra Corse, η οποία σχεδιάστηκε για να μεταφέρει το αγωνιστικό «πνεύμα» της ιταλικής φίρμας στο δημόσιο δρόμο.

Η Lamborghini αποκάλυψε τη νέα Gallardo LP570-4 Squadra Corse, η οποία θα κάνει το επίσημο ντεμπούτο της τον Σεπτέμβριο στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης. Η Ιταλίδα καλλονή σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε για να μεταφέρει όλο της το αγωνιστικό DNA στο δημόσιο δρόμο. Μάλιστα, από την ονομασία της «Squadra Corse» καταλαβαίνουμε αμέσως ότι έβαλε το… χεράκι της και το αγωνιστικό τμήμα της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας γι αυτό και βασίζεται στην αγωνιστική Gallardo Super Trofeo.

Φυσικά, η εξωτερική της εμφάνιση είναι εκκεντρική, όπως άλλωστε έχουμε συνηθίσει από τη Lamborghini, ενώ χρησιμοποιεί εκτεταμένη ποσότητα ανθρακονήματος. Επίσης, διαθέτει ένα «αγωνιστικό» καπό μηχανής και μια… πολλά υποσχόμενη αεροτομή στο πίσω τμήμα του νέου μοντέλου. Όσον αφορά τη χρωματική παλέτα, ίσως κάποιοι θα μείνουν απογοητευμένοι που δε θα μπορέσουν να το αγοράσουν σε κάποιο άλλο χρώμα εκτός του γκρι σκούρου, με τις τρίχρωμες ρίγες σε διακριτικά σημεία του αμαξώματος.

Το εσωτερικό του δεν διαφέρει από τα υπόλοιπα αδερφάκια του. Για το ταμπλό έχει τοποθετηθεί alcadara, ενώ δεν λείπει και από εδώ το ανθρακόνημα. Επίσης, σε εμφανή σημεία υπάρχει ραμμένη και η κωδική του ονομασία «Squadra Corse».

Κάτω από το καπό του «θηρίου» συναντάμε, όπως και στην αγωνιστική Gallardo Super Trofeo, έναν V10 κινητήρα των 5,2 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 570 ίππους, ενώ συνδυάζεται με ένα 6τάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων που επιτρέπει στο 1.340 κιλών μοντέλο να ολοκληρώσει τη διαδικασία των 0-100 χλμ./ώρα μέσα σε 3,4 δλ. Τέλος, το 4κίνητο supercar αγγίζει την τελική των 320 χλμ./ώρα.

Πηγή: autotriti.gr