Η προσπάθεια που έκανε η Aston Martin σχετικά με την αναβίωση της ιστορικής Lagonda παρουσιάζοντας ένα SUV πολυτελείας στην έκθεση της Γενεύης του 2009 φαίνεται ότι τελικά δεν είχε την απαιτούμενη απήχηση στο κοινό ώστε η εταιρεία να ξεκινήσει την παραγωγή του.

Η επόμενη μέρα λοιπόν θέλει την Aston Martin να επιμένει στην απόφαση της σχετικά με την αναβίωση της Lagonda, αυτή τη φορά όμως με μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση. Ο λόγος για την κατασκευή ενός υπερπολυτελούς σεντάν το οποίο θα έχει σχεδιασμό τετράθυρου κουπέ, που φαίνεται να είναι πιο κοντά στις τάσεις της εποχής.

Το αυτοκίνητο θα χρησιμοποιεί το πάτωμα της ολοκαίνουργιας Rapide της Aston Martin όμως σε κάθε περίπτωση αυτό θα είναι μεγαλύτερο ώστε το νέο μοντέλο να έχει ανάλογα αυξημένους χώρους για τους αποκλειστικά δύο, πίσω επιβάτες του.

Το αυτοκίνητο θα χρησιμοποιεί επίσης τον V12 ατμοσφαιρικό κινητήρα των 6,0 λίτρων της Rapide όμως εδώ η ιπποδύναμη θα ξεπερνά τους 500 ίππους, φέρνοντας το σε άμεση αντιπαράθεση με την Porsche Panamera Turbo, αλλά και τις αντίστοιχες Mercedes AMG, ενώ μια πρώτη εκτίμηση θέλει τις επιδόσεις του να κυμαίνονται σε λιγότερα από 5 δλ. για τα 0-100 χ.α.ω. και στα 305 χ.α.ω. τελικής ταχύτητας.

Πηγή: autotriti.gr