Tις φωτογραφίες της ανανεωμένης Laguna έδωσε στη δημοσιότητα η γαλλική φίρμα, η οποία εκτός από τις αισθητικές επεμβάσεις εφοδιάζεται και με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη EDC.

Η Laguna Collection 2013 διαθέτει ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες και φώτα ημέρας LED, όπως επίσης και ζάντες αλουμινίου νέας σχεδίασης.

Το γαλλικό μοντέλο θα συνεχίσει να διατίθεται σε hatchback, coupe και station wagon αμαξώματα.

Το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη της γαλλικής εταιρείας, το EDC, θα μπορεί να συνδυαστεί και με τον 1.500αρη πετρελαιοκινητήρα της εταιρείας, απόδοσης 110 ίππων (κατανάλωση 4,3 λτ./100 χλμ.).

Διαθέσιμος να είναι, επίσης και ο κινητήρας 2,0 dCi με ιπποδυνάμεις 130, 150 και 175 ίππων. Όσον αφορά στους κινητήρες βενζίνης, θα υπάρξει ένα μηχανικό σύνολο 2 λίτρων, τεχνολογίας TCe με 180 ίππους. Επίσης, η Laguna Coupe θα εξοπλίζεται και με έναν κινητήρα V6 3,0 λίτρων, με 240 ίππους.

Η ανανεωμένη γενιά του μεσαίου γαλλικού μοντέλου, θα διαθέτει σύστημα τετραδιεύθυνσης 4Control.

Σε επίπεδο εξοπλισμού, εντοπίζεται ένα νέο σύστημα πολυμέσων R-Link (η κεντρική οθόνη του συστήματος βρίσκεται στο κέντρο του ταμπλό), με την ποιότητα του εσωτερικού να έχει δεχθεί ορισμένες αναβαθμίσεις.

Τέλος, τονίζουμε ότι το μοντέλο θα λανσαριστεί στην Ευρώπη τον Ιούνιο, ενώ είναι πιθανό να ξεκινήσει πάλι η εισαγωγή του και στην ελληνική αγορά.

Πηγή: autotriti.gr