Το νέο Fiat Panda 4×4 κέρδισε το πρώτο του σημαντικό διεθνές βραβείο και αναδείχθηκε «SUV της χρονιάς 2012» από τους κριτές των «TopGear Awards 2012», που οργανώνονται από το έγκυρο περιοδικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το TopGear έχει 1,9 εκατομμύρια αναγνώστες στη Μ. Βρετανία, 9,2 εκατομμύρια αναγνώστες σε όλο τον κόσμο, 17 εκατομμύρια φίλους στο Facebook και 600.000 οπαδούς στο Twitter, συνδεδεμένο με την ομώνυμη εκπομπή του BBC και διαθέτοντας πάνω από 25 διεθνείς εκδόσεις σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβάνοντας: Κίνα, Σουηδία, Ιταλία, Μέση Ανατολή, Νέα Ζηλανδία, Μαλαισία, Ρωσία, Πορτογαλία, Ολλανδία, Ινδονησία και Φιλιππίνες.

Η κριτική επιτροπή των δημοσιογράφων του TopGear τοποθέτησε το Fiat Panda 4×4 πάνω από πολλούς ικανούς και πολύ ακριβότερους ανταγωνιστές εκθειάζοντας ιδιαίτερα την ποιότητα κύλισης, την άνεση και τις εκτός δρόμου δυνατότητές του. Ειδική μνεία έγινε στον επαναστατικό δικύλινδρο κινητήρα 0.9 Twinair Turbo του νέου Panda, που συνδυάζεται με ένα χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων με κοντή πρώτη, για να προσφέρει υψηλή ελκτική πρόσφυση στην εκτός δρόμου κίνηση και τις απότομες ανηφόρες.

«Είναι ένα καλό off road. Μπορεί να μην έχει προχωρημένες λύσεις με μπλοκέ διαφορικά, αλλά υπάρχει ένα έξυπνο ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου της ελκτικής πρόσφυσης, μεγάλη απόσταση από το έδαφος και μια κοντή πρώτη σχέση», αναφέρει η κριτική επιτροπή του TopGear. «Η ελκτική πρόσφυση στις απότομες ανηφόρες είναι αξιοσημείωτη, εν μέρει επειδή τα λάστιχα είναι κατάλληλα αλλά και επειδή το Panda είναι αρκετά ελαφρύ, οπότε δεν έχει να ξεπεράσει μεγάλη αντίσταση από τη βαρύτητα. Αλλά έχει κι άλλα ταλέντα. Τα μακρινά ταξίδια στον αυτοκινητόδρομο δεν γίνονται μαρτύριο αν διαλέξει κανείς τον κινητήρα Twinair. Και είναι τόσο μικρό σε εξωτερικές διαστάσεις, που ελίσσεται εύκολα ανάμεσα στα δέντρα και τα βραχώδη εμπόδια που εμποδίζουν το πέρασμα των μεγάλων off road οχημάτων», κατέληξε η επιτροπή.

Το Fiat Panda 4×4 είναι το μοναδικό τετρακίνητο μοντέλο στη μικρή κατηγορία μοντέλων. Διάδοχος ενός best seller που πρωτοεμφανίστηκε πριν από 29 χρόνια και ξεχώρισε αμέσως ως ο μικρότερος και πιο ενδιαφέρων «εξερευνητής» στην κατηγορία του, το νέο τετρακίνητο Panda βαδίζει με άνεση στα χνάρια του προκατόχου του.

Πηγή: sport-fm.gr