Ένας ζάμπλουτος επιχειρηματίας από το Κατάρ, παράγγειλε στα… δικά του μέτρα, μια Rolls Royce Ghost και ο Βρετανός κατασκευαστής έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία της έκδοσης.

Για κατασκευαστές υπερπολυτελών αυτοκινήτων, το Κατάρ με τους οικονομικούς κολοσσούς του, αποτελεί ένα πραγματικό χρυσορυχείο, ακόμα και όταν ο πελάτης έχει τις… ιδιοτροπίες του. Ένας από αυτούς τους μεγιστάνες, λοιπόν, ήθελε την προσωπική του Rolls Royce Ghost, ζητώντας τις απαραίτητες τροποποιήσεις, για την αποκλειστικότητα του αυτοκινήτου. Βαμμένη αποκλειστικά σε χρώμα English White με Ensign Red φινίρισμα, η σπέσιαλ Rolls Royce Ghost, υιοθετεί λεπτομέρειες και στο εσωτερικό (δέρματα, φινίρισμα) που ουδέποτε στο παρελθόν έχουν χρησιμοποιηθεί ξανά σε μοντέλο της φίρμας.

Κάτω από το καπό δεσπόζει ένας twin-turbo V12 6,6 λίτρων, που αποδίδει 563 ίππους, επιτρέποντας στη θηριώδη Ghost, να επιταχύνει από στάση, στα 100χλμ/ώρα, σε μόλις 4,7 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά, στα 250 χλμ/ώρα.

Πηγή: autotriti.gr