Νέες επίσημες εικόνες που αναδεικνύουν τον πρακτικό χαρακτήρα του Clubvan δημοσίευσε η Mini. To καινούριο μοντέλο απευθύνεται σε κοινό επαγγελματιών που έχουν λογικές μεταφορικές απαιτήσεις και θέλουν να μετακινούνται με στυλ.

Η Mini έχει αποφασίσει να εμπλουτίσει στο μέγιστο τη γκάμα των εκδόσεων της και μετά το βασικό μοντέλο και την cabrio έκδοση του, ακολούθησαν τα Clubman, Coupe, Roadster και τώρα το… Clubvan.

Με την τελευταία προσθήκη στην γκάμα του διάσημου μοντέλου, η Mini εισέρχεται στην αγορά των ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων και το εν λόγω mini-vanette αναμένεται να προσφέρει σημαντικές λύσεις σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην μεταφορά αντικειμένων μικρού όγκου.

Το νέο Mini Clubvan που αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στο φθινόπωρο του τρέχοντος έτους, βασίζεται στο αμάξωμα και τα μηχανικά μέρη της έκδοσης με το αυξημένο μεταξόνιο, την Clubman.

Οι διαφορές τους εστιάζονται στο πίσω εσωτερικό, καθώς η πίσω σειρά καθισμάτων έχει αφαιρεθεί προκειμένου να σχηματιστεί ένας επίπεδος χώρος φόρτωσης ενώ και τα πίσω πλευρικά παράθυρα έχουν ενισχυμένες επενδύσεις.

Στον εξοπλισμό του Mini Clubvan περιλαμβάνονται επίσης στοιχεία όπως διαχωριστικά από αλουμίνιο για την προστασία των επιβατών από τα αντικείμενα στον χώρο φόρτωσης, ειδική παροχή ρεύματος στον χώρο φόρτωσης, καθώς και ένα προηγμένο σύστημα συγκράτησης του φορτίου εντός αυτού.

Σε ό,τι αφορά στις διαστάσεις της, η καρότσα του Clubvan έχει ωφέλιμο μήκος 1.138 χλστ., ύψος 1.018 χλστ. και μπορεί να υποστηρίξει φορτία με βάρος έως 370 κιλών και όγκο έως 858 λτ.

Τέλος, σε ό,τι αφορά στην γκάμα των μηχανικών του συνόλων, το Mini Clubvan θα εφοδιάζεται με ένα 1.600άρη κινητήρα 121 ίππων που θα συνεργάζεται με χειροκίνητα ή αυτόματα κιβώτια ταχυτήτων.

Πηγή: autotritipro.gr