Η MV Agusta πέρα από τη βαριά αγωνιστικά Ιστορία της και την εντυπωσιακή της επιστροφή, διατηρεί πάντα τη μεγαλοπρέπεια στις μοτοσυκλέτες της και την ποιότητα κατασκευής σε επίπεδα σημείου αναφοράς. Με λίγα μοντέλα στη γκάμα της, συντηρεί την αίγλη της με πάντα προσεκτικές κινήσεις.

Σύμφωνα με το γαλλικό Moto Revue, η εταιρεία ετοιμάζεται να διευρύνει τη γκάμα της με ένα νέο μοντέλο στα 800cc. Αναμένεται να εμφανιστεί αργότερα φέτος, προφανώς και κατά πάσα πιθανότητα στην έκθεση του Μιλάνο.

Οι φήμες θέλουν τη νέα «MV Agusta Rivale» όπως θα είναι το όνομά της να είναι ένα υβρίδιο που θα μοιράζεται στοιχεία από τη Brutale 675 και τον κινητήρα της F3 των 675 cc, ανεβασμένο στα 800 cc. Στόχος είναι προφανώς η πρώτη hypermotard της MV Agusta, ειδικά τώρα που η κατηγορία δείχνει να αποκτά ενδιαφέρον.

Η Rivale 800cc θα στηθεί στην «εκκίνηση» της κατηγορίας που διευρύνεται σημαντικά μετά την εμφάνιση, έστω και μέσω κατασκοπευτικών φωτογραφιών των Ducati Hypermotard 848 αλλά και της Husqvarna Nuda 900 που κυκλοφορεί ήδη.

Ακολουθώντας την ίδια μέθοδο που δημιούργησε τη Brutale 675, θα πρόκειται μια F3 με αλλαγές στο πλαίσιο και τα περιφερειακά, διατηρώντας τα περισσότερα από τα χαρακτηριστικά του τρικύλυνδρου κινητήρα.

Εάν τελικά η αλλαγή κυβισμού πραγματοποιηθεί, ξεκινά μια νέα εσωτερική κατηγορία για τη MV Agusta που θα διαδοθεί και στα άλλα της μοντέλα. Αν και πολύ δύσκολα κινεί το απαιτητικό και «ακριβό» R&D τμήμα της (έρευνας και εξέλιξης), αυτή τη φορά έγινε απαραίτητο να ενεργοποιηθεί ώστε να κάνει ξανά τη MV Agusta F3 πιο ανταγωνιστική. Καθώς υπολειπόταν σε ισχύ και ηλεκτρονικά προγράμματα από το σύγχρονο ανταγωνισμό, έχριζε άμεσης επέμβασης.

Εφόσον λοιπόν η κινητοποίηση ήταν σχεδόν υποχρεωτική, η ευκαιρία για μια περεταίρω εξέλιξη του κινητήρα ήταν μοναδική. Όπως κι αν έχει πάντως, περισσότερα στοιχεία θα «διαρρεύσουν» σύντομα, ώστε να δημιουργηθεί και η απαραίτητη «προσμονή» των νέων μοντέλων της. Τόσο της Rivale όσο και της ανάπτυξης των δημοφιλών πλέον 800 cc.

Στις φωτογραφίες απεικονίζονται διάφορες σχεδιαστικές εκδοχές της Rivale με επικρατέστερες για την τελική μορφή εκείνες με τον παράδοξο συνδυασμό ολόκληρου φαίριγκ και ψηλού τιμονιού ταυτόχρονα.