Οι εκπληκτικές εμφανίσεις του Μαρκ Γουέμπερ στο φετινό πρωτάθλημα της φόρμουλα 1 έχουν προκαλέσει την έκπληξη όλων όσοι ενδιαφέρονται για το μηχανοκίνητο άθλημα, με πρώτο όλων τον πρώτο οδηγό της Ρεντ Μπούλ, Σεμπάστιαν Φέτελ, που νόμιζε ότι ήταν το φαβορί.

Τάδε έφη ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής του αγωνίσματος Νίκι Λάουντα, χωρίς να κρύβει την προτίμησή του για τον Αυστραλό πιλότο.

«Ο Μαρκ έχει δείξει μια σπουδαία απόδοση και αυτό έχει κάνει τον Σεμπάστιαν να εκπλαγεί», φέρεται να είπε ο σπουδαίος Αυστριακός στο «Motorsport Aktuell». «Το μειονέκτημα του Φέτελ ήταν το ότι είδε τον εαυτό του ως το νούμερο ένα. Ο Φέτελ υπέθεσε ότι θα έχει την πλήρη υποστήριξη της ομάδας, αλλά ο Γουέμπερ έχει περισσότερους βαθμούς, και οι εντολές της ομάδα δεν υπάρχουν πια. Πρέπει να κοιτάξει την πραγματικότητα στα μάτια και να απελευθερωθεί από την ιδέα ότι αυτός είναι το νούμερο ένα».

Λάουντα πιστεύει επίσης ότι φταίει και η διαχείριση της ομάδας.
“Η αποτυχία τους ήταν να υπολογίζουν στον Σεμπάστιαν από την αρχή, γιατί ήταν το νέο και υπερταλαντούχο πρόσωπο της ομάδας . Αυτό έχει διαταράξει την ομαδική εργασία. Το πρόβλημα του Σεμπάστιαν τώρα είναι το πόσο γρήγορα μπορεί να πάει ο Μαρκ με αυτό το αυτοκίνητο. Αυτός, (ο Γουέμπερ), δεν ήταν το φαβορί από την αρχή, αλλά έχει πιάσει μια απίστευτη απόδοση”, πρόσθεσε ο Λάουντα.